Sahada Afrin, masada Münbiç…

  • 20.06.2018 00:00

 ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme, Türkiye’yi ise çevreleme ve güney sınırlarından kuşatma planlarına sahada güçlü karşılık verildi. 15 Temmuz darbesi, esasen Ankara’yı çökerterek ABD’nin planlarının önünü açma girişimiydi. Ankara, 15 Temmuz’da düşseydi Türkiye bugün Suriye’den beter bir ülke haline gelmişti. Türkiye bu saldırı şokunu çabuk atlatarak Batı’nın planlarına “taarruz” konseptiyle cevap verdi.

Öncelikle güney sınırlarımızda ikinci bir İsrail’e izin verilemezdi. Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridoruna ilk büyük darbe vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez Cerablus hattını kontrol altına alarak PKK/PYD’nin Türkiye sınırı boyunca uzanan kanton planlarını tam ortasından böldü.

ABD’nin Suriye’de iç savaşın patladığı günden bu yana kurguladığı PYD-DEAŞ tiyatrosu, Fırat Kalkanı Harekatı’yla deşifre oldu. Batı’nın amacı, bu kanlı tiyatroyla bölgenin demografik yapısını değiştirmek, yeni devletçikler meydana getirmekti. Fırat Kalkanı Harekatı, ABD’nin maskesini düşürdüğü gibi bölgeye yönelik planlarını da alt üst etti.

Sınır ötesindeki askeri operasyonlarla eşzamanlı olarak içeride de teröre karşı büyük bir taarruz başlatıldı. PKK’nın kırsala dayalı terör aktivitesinin sonu getirildi. 15 Temmuz sonrası başlatılan operasyonlarda son 40 yılın en büyük başarısı elde edildi. Kandil artık Türkiye’nin 24 saatlik ateş gücü altında bulunmakta.

Ankara, Fırat Kalkanı Harekatı’nı göze almasaydı ABD’nin Ortadoğu ve Türkiye ile ilgili planlarını dışarıdan izlemek zorunda kalacaktı. Bu da kuşkusuz Türkiye’nin bölünmesi anlamına gelirdi.

Asıl büyük sınır ötesi müdahale Zeytin Dalı Harekatı ile geldi. ABD’ye açıkça meydan okuyan bu harekata içeriden ve dışarıdan çok büyük tepki gösterildi. Bunun sebebi de çok geçmeden anlaşılacaktı. Türk askeri, ABD’nin koruması altındaki PKK/PYD güçlerini temizlemek amacıyla Afrin’e girdiğinde, bu operasyonun ne kadar yerinde olduğu görüldü. ABD, terör örgütünü Türkiye’ye karşı büyük bir savaşa hazırlıyordu. PKK/PYD’den bir terör ordusu kuran ABD ve Avrupa, Afrin’in altını tüneller ile donatmış, mevzilerle doldurmuş ve binlerce TIR silah yığınağıyla Türkiye’ye karşı büyük bir saldırı hazırlığı yapılmıştı.

Ne var ki Ankara’nın zamanında müdahalesiyle bu tehlike bertaraf edildi. Terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında 3 binden fazla kayıp vererek bozguna uğradı. Geri kalan terör örgütü militanları, Fırat’ın batısında yer alan ABD kontrolündeki Münbiç ile Fırat’ın doğusuna kaçmak zorunda kaldı.

Ankara, sahada Fırat Kalkanı harekatı ile Azez Cerablus hattını kontrol ettikten sonra Afrin’i de denetimi altına aldı. Rusya ve İran ile varılan anlaşmayla Türk askeri İdlip’te de askeri kontrol noktaları oluşturdu. Ankara, Münbiç’e yönelik askeri operasyonu gündeme aldığı esnada ise ABD’den geri adım haberi geldi. ABD, Ankara’nın terör örgütünün Münbiç’ten çıkarılmasını, Münbiç’i gerçek sahiplerine teslim etme talebini kabul etti. Türk askeri önceki gün de Münbiç’e girdi.

Ankara askeri müdahaleyi gündemine almasa ne sahada, ne de masada bu başarılar elde edilebilirdi. Türkiye’nin burada frene basması da söz konusu olamaz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarının Türkiye’nin hedefi olduğunu açıkladı. Türkiye için gerek Suriye’nin kuzeyi ve gerekse de Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü varlığı hedef konumundadır. Bu strateji sayesinde Türkiye ilk defa bölgesinde Batı’ya karşı inisiyatif kazanmış, küresel bir aktöre dönüşmüştür. Türkiye’yi terörle tehdit etme, hizaya getirme ve dizayn etme dönemi de böylece kapanmıştır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums