Erdoğan’a karşı şeytan üçgeni

  • 25.04.2018 00:00

  İktidarın “erken seçim” kararı, muhalefetin 2019 hesaplarını erkene çekmesini de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapılan hazırlıklar, hızlı bir görüşme trafiğinin ardından netleşmeye başladı. Muhalefet 24 Haziran seçimlerine geniş bir Erdoğan karşıtı koalisyon oluşturarak girmeyi planlıyor.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında adeta bir şeytan üçgeni kurulmuş durumda. HDP ise bu üçlü ittifaka şimdilik dışarıdan destek sunuyor. Ama bu partilerin nedense bütün oyun planları AK Parti ve Erdoğan üzerine kurulu.

Bu koalisyonun tek hedefi Erdoğan’ı devirmek. Bunun için Erdoğan’a karşı güçlü aday arayışını eski AK Partili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e kadar uzattılar. Gül’ün Saadet Partisi’nin adayı olarak seçime girmesi bekleniyor. Müzakereler henüz netleşmiş değil. Gül’ün ismi birinci turda “ortak aday” olarak da öne çıkabilir.

Tabii Abdullah Gül’ün de pazarlıkları sürüyor. Gül, AK Parti’nin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile önceki gece sürpriz bir görüşme yaparak kartlarını artık açıkça oynamaya başladığını gösterdi. Erdoğan’ı devirmek için muhalefet liderlerinin değil de AK Parti’nin biri cumhurbaşkanı, diğeri başbakan olmuş iki isminin öne çıkması gerçekten ibretlik olsa gerek.

Erdoğan’a karşı yürütülen bu açık gizli görüşme trafiğinin nasıl şekil alacağını birkaç güne elbette göreceğiz. Ama, bu tablo küresel güçlerin Türk siyasetini dizayn etmek için bütün birikimlerini devreye koyduğunu; kripto unsurlarını harekete geçirdiğini, “ölü hücreleri” uyandırdığını gösteriyor.

24 Haziran seçimleri, bu nedenle Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olacak. Gerek CHP, gerek İYİ Parti ve gerekse HDP’nin Pensilvanya’dan habersiz nefes bile alamadığını biliyoruz. Pensilvanya’dan habersiz su içmeye bile gidemez bunlar. Milleti en fazla üzecek olan rahmetli Erbakan’ın partisinin, yani Saadet’in de bu koalisyona dahil olması. Hem de Erdoğan’ın “kardeşim” diyerek 2007’de cumhurbaşkanlığının önünü açtığı Abdullah Gül ile birlikte.

Gerçek olan şu ki, küresel güçler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesini istiyor. Son yıllarda artan terör olaylarının, sokak hareketlerinin, siyasi kumpasların ve darbe girişimlerinin arkasında işte bu gerçek var.

Erdoğan, Pentagon’un Ortadoğu planlarını gerçekleştirmesi önünde bir engel. Zeytin Dalı Harekatı’yla bunu bir kez daha gösterdi. Erdoğan, iktidarda olduğu sürece ABD’nin Suriye ve Irak’ı istediği gibi bölüp parçalaması, İran’ı işgal etmesi, Türkiye’yi çökertme planları gerçekleşmez. Bu yüzden de ABD, 24 Haziran seçimlerini de fırsat bilerek, tüm imkanlarını seferber ederek Erdoğan’dan kurtulmaya çalışacak. Dört benzemezin yan yana gelmesinin sebebi bu!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums