ABD’yle ipler koptu

  • 20.11.2017 00:00

 Türkiye ile ABD arasındaki artan gerilimi, diplomatik krizi tarif etmek için bugüne kadar hep iyimser değerlendirmelerde bulunduk. Kolay değil; yarım asrı geçen ve “stratejik müttefiklik” biçiminde izah edilen ilişkileri bir çırpıda bitirmeye kimse hazır değildi. Fakat, gelinen aşamada -olağanüstü bir müdahale olmaz ve bir diplomasi mucizesi yaşanmazsa- Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler kopmak üzere. Hatta, dilimiz söylemeye varmasa dahi iki ülke arasında ipler aslında çoktan koptu. Yeni başkan seçilen Trump’ın varlığı da ilişkilerin buraya gelmesini engelleyemedi.

Diplomatik ilişkiler sürse de, görüşmeler, gidip gelmeler devam etse de, geriye dönüş artık mümkün değil. Makas öyle açıldı ki, bırakın “müttefikliği”, bugün herkes Amerika’nın Türkiye’ye dönük müdahale ihtimallerini konuşuyor. ABD, göz göre göre “stratejik ortaklığı” bitirerek, Türkiye’yi karşısına aldı, gerçek olan bu!

Terör örgütü PKK/PYD’ye 3 bin 500 TIR silah ve mühimmat gönderilmesi zaten başka nasıl açıklanabilir? Veyahut Türkiye’de darbeye kalkışan örgütün liderinin hâlâ ABD’de barınması nasıl izah edilir? Gerçek şu ki: Pentagon, terör örgütü PKK/PYD’ye 3 bin 500 TIR silah göndererek Türkiye’ye düşman olduğunu açıkça ilan etti.

Bunu anlamayan, belki de anlamaya yanaşmayan bir taraf varsa o biziz, onlar değil. ABD, Türkiye’ye karşı kiralık katillerden, paralı askerlerden, terör örgütlerinden bir ordu kuruyor, bunları üstümüze salmak için eğitip donatıyor; ama biz hâlâ ciddi ciddi “ABD’yle ilişkilerimiz şöyle, böyle” diyerek gözümüze gözümüze soktukları düşmanlığı kulak arkası yapıyoruz.

ABD, Pensilvanya’da konuk ettiği terör örgütü lideri vasıtasıyla Türkiye’de darbe yapmaya kalkışıyor; savaş uçaklarıyla başkentimizi, Meclisi, Cumhurbaşkanı Külliyesini, MİT ve Polis Harekat Merkezi’ni bombalıyor, tanklarla sivillerin üzerinden geçiyor ve biz hala ABD’yle ilgili “stratejik ortaklıktan” konuşuyoruz.

Türkiye, bu gerçekleri hâlâ doğru dürüst anlamış değil; çünkü ABD ve NATO, içerideki kukla siyasetçi ve medya gruplarını kullanarak Türkiye’ye karşı düşmanca hamlelerini gizlemeyi başardı. CHP, HDP ile Cumhuriyet-Hürriyet-Sözcü tayfası, yıllardır ABD ve NATO’nun Türkiye’yi hedef alan politikalarını milletten gizlemeye çalışıyor. Hâlâ DEAŞ yalanını sakız gibi çiğneyip duruyorlar. ABD’nin, terör örgütü PKK ve DEAŞ’a gönderdiği TIR’ları dile getireni henüz çıkmadı. Tek yaptıkları şey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırarak ABD ve NATO’nun, Türkiye’yi hedef alan saldırılarını gizlemek.

Ancak bu kez çaldıkları minareyi kılıfına uyduramadılar. Gerek ABD’nin ve gerekse de NATO’nun foyası döküldü, Türkiye’yi hedef alan plan ve projeleri deşifre oldu. Bu gerçeği artık gizleme imkanları da kalmadı. Bugüne kadar ne ABD, ne de NATO, gerçek anlamda Türkiye’nin müttefiki oldu. Alttan alta hep Türkiye’yi zayıflatmaya, istikrarsızlaştırmaya çalıştılar. Şimdi de Ortadoğu planları önünde engel gördükleri için Türkiye’ye karşı yeni ekonomik, siyasi ve askeri tedbirler başlatmayı önlerine koydular.

Ama karşılarında artık o eski sümsük siyasiler yok; toplumsal desteği güçlü bir parti ve onun güçlü liderliği etrafında birleşen bir Türkiye var. Türkiye’nin ABD ve NATO’ya karşı duruşunu merak edenlere aydınlatacak açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi: “Köprüleri yıktık, gemileri yaktık. Bedeli ne olursa olsun hedeflerimize yürümekten vazgeçmeyeceğiz. İdlib operasyonunu tamamlayacak, Afrin’i kurtaracak ve Münbiç’i asıl sahiplerine geri vereceğiz. Libya’daki oyunları bozacak, Körfez’de çıkarılmak istenen kardeş kavgasını engellemek için tüm gücümüzü kullanacağız.”

Evet, yeni Türkiye’nin duruşu budur!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums