Millete güven veren operasyon

  • 18.01.2017 00:00

 Reina canisinin başarılı bir operasyonla sağ ele geçirilmesi milletin yüreğini ferahlattı. Zira terör saldırılarının bir amacı da milletin devlete, devletin kendine olan özgüvenini sarsmak.

Özgüvenini yitiren, saygınlığını kaybeden, itibarı zedelenen bir devletin ayakta kalma imkanı yoktur. Siyasi ve ekonomik istikrarı hedefleyen bütün terör saldırıları öncelikle devletin kendine olan güvenini yerle bir etmeye yönelir.

Devletlerin de insanlar gibi ayağa dikilebilmesi için bir ruha, iradeye, inanca, özgüvene ihtiyacı vardır. Tonlarca bomba yüklü araçların patlatılmasının, canavar ruhlu katillerin üzerimize salınmasının amacı, büyük bir şok yaratarak diz bağlarının gevşemesini, çözülmesini sağlamak ve devleti devrilmeye hazır hale getirmektir.

“Dik duruş sahibi olmak” söylemi de, bu gerçeği içeriyor. İstiklal marşımızın “Korkma” ile başlamasının sebebi de budur; çünkü korkudan diz bağları çözülen bir devleti, milleti, insanı yeryüzündeki hiçbir güç ayakta tutamaz.

Darbeler, terör saldırıları, katliamlar öncelikli olarak ruhu, iradeyi, kararlılığı, inancı yerle bir etmeye yönelir. En ufak bir güvensizlik, kararsızlık geçiren dev bir çınar ağacı da olsa, yahut bir dağ, ölü bir beden gibi devrilmekten kurtulamaz.

Bazı terör saldırılarının engellenememesi, Reina gibi korkunç bir toplu katliamı gerçekleştiren failin yakalanamaması kamuoyunda ciddi endişelere sebep olmuştu. Vatandaş “Devletimiz neden bu saldırıları engelleyemiyor” veya “Katliam failleri neden yakalanamıyor” diye, kaygı içeren sorular sormaya başlamıştı.

Reina katilinin başarılı bir operasyonla ele geçirilmesi milletin yüreğini ferahlattı. Güvenlik birimlerimizin gece gündüz, iğneyle kuyu kazar gibi yürüttüğü soruşturmadan sonuç alması, katilin yakalanması milletin yeniden güven tazelemesini sağladı.

Bundan önce olduğu bundan sonra da terörist saldırılarla karşılaşabiliriz. Bazıları önceden engellenebilir, bazıları ise engellenemeyebilir. Ne olursa olsun devlete, canı pahasına vatanımızı savunan ve vatandaşa siper olan başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm güvenlik birimlerine güvenimiz tamdır. Ancak terörün vatandaş ile devlet arasındaki güven bağını koparmaya çalıştığını akıldan çıkarmamak gerekir.

Terör, millet-devlet birlikteliğini koparmayı amaçlıyor. Bu bağı korumanın en iyi yolu da başarılı operasyonlara imza atmaktan geçiyor. Hiçbir mazeret başarılı bir operasyonun -Reina katilinin yakalanması gibi- yerini tutmaz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums