Eşbaşkanlıktan Cemaat trollüğüne

  • 31.07.2015 00:00

 Suruç katliamını kim/kimler veya hangi örgüt yaptı? Patlamanın hemen ardından neredeyse bütün HDP'liler IŞİD konusunda hemfikirdi. Faturayı süratle AK Parti hükümetine çıkardılar. Ancak devlet IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyon düğmesine basınca hemen ağız değiştirdiler. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, birdenbire Suruç katliamını "Erdoğan'a bağlı Gladyo'nun gerçekleştirdiğini" öne sürdü. Erdoğan'a daha önce MİT üzerinden birtakım suçlamalar getirilmesine şahit olmuştuk; ancak Cumhurbaşkanı'na bağlı bir Gladyo yapılanmasının varlığından ilk kez Demirtaş sayesinde haberdar olduk! 

Suruç'ta katledilen gençlerin anılarına azıcık saygısı olan biri asıl katilleri bir yana bırakıp sahte failler yaratmakla uğraşmazdı. Demirtaş, Suruç katliamını değerlendirirken maalesef önce hakikati vurdu. 31 gencin katillerinin faillerinin peşine düşme yerine siyasi hasımlarını hedef gösterme kolaycılığına saptı. 

Gerçekleri bu kadar kolay eğip bükme, saptırma özelliği Gülen'in istihbaratçı kalemlerine özgüydü. Yıllarca gerçekleri ters yüz ederek siyaseti manipüle ettiler. Arşimed hayatta olsaydı eminim şöyle derdi; Cemaat'e bir yalan verin, size dünyayı yerinden oynatsın. Demirtaş'ın Cemaat'ten fazlasıyla etkilendiği görülüyor. Adana ve Mersin bombalarını IŞİD üzerinden rahatlıkla Erdoğan'a bağladılar. Diyarbakır bombasını da keza öyle; Cumhurbaşkanı'nın seçim mitingini bombalattığını tereddüt etmeden savunabildiler. Cemaat'in istihbaratçı trollerinin her şeyi Erdoğan ve MİT'e bağlaması gibi Demirtaş da ülkede olup biten olumsuz her gelişmeyi Erdoğan'a ihale etmeye çalışıyor. Bunu paralel yapının desteğiyle yapıyor elbette. Demirtaş'a "Suruç-Erdoğan-Gladyo" suçlamasının kaynağı sorulsa, eminim "Bize gelen bilgilere göre" diye söze başlayacak. Evet, doğrudur, kendisine gelen bilgilere göre konuşuyor Demirtaş; ama bilgilerin paralel yapı kaynaklı psikolojik harp bilgileri olduğundan da kuşku yok. Zaten bunu en iyi bilenlerden biri Demirtaş.

Paralel yapının/Gülen çetesinin, Erdoğan'ı itibarsızlaştırmak için son yıllarda ürettiği argümanların neredeyse hepsini Demirtaş ve HDP kullanır oldu. Öyle ki insan düşünmeden edemiyor; Emre Uslu eşbaşkan olsaydı HDP'de farklı ne olabilirdi? Demirtaş, Emre Uslu'dan farklı bir şey mi yapıyor? 

Tekrar vurgulamakta fayda görüyorum: Suruç'ta katledilen 31 gencin anısına saygı duymak asıl katillerin peşine düşmekle mümkün olabilir. Katilleri bırakıp Erdoğan'ı hedef göstermenin ancak tek bir açıklaması olabilir; o da gençlerin bilerek ve planlı şekilde ölüme götürüldüğü... 

Beştepe'yi bırakın; asıl HDP ve Demirtaş, bu gençleri sınırda neden topladığını ikna edici bir şekilde açıklamak zorunda. O gençlerin ne işi vardı Suruç'ta? HDP, bu soruya ikna edici cevaplar vermediği müddetçe şüpheli olmayı sürdürecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums