İsanın doğumu haç töreniyle kutlandı

İsanın vaftiz edilişinin yıl dönümü haç çıkarma törenleri ile kutlandı. Törenler sırasında polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

İsanın doğumu haç töreniyle kutlandı
6.01.2017 - 16:38
1227

 İsa'nın vaftiz edilişinin yıl dönümü haç çıkarma törenleri ile kutlandı. Törenler sırasında polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

 İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, İstanbul’da birçok sahilde denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Bu yıl yapılan ayin ve tören nedeniyle patrikhane ve çevresinde polis tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Kilisede yapılan törenlerin ardından, haç denize atıldı. Daha sonra haçın atılmasını teknelerde bekleyenler denize atladı. Yeşilköy’de gerçekleşen törenin ardından haça ilk ulaşan Yorgo Erkek oldu. Erkek, yaptığı açıklamada “Geçen sene çok kötü bir seneydi. Umarım bu sene ailem adına kendim adına ve ülkem adına iyi geçer” dedi.

Burgazada’daki Ayios İoanis Rum Ortodoks Kilisesi’nde ise ayin düzenlendi. Adalar Metropoliti Yakosov tarafından yönetilen ayine Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik ile çok sayıda ziyaretçi katıldı. Ziyaretçiler kilisede mum yakıp dua etti. Yaklaşık 3 saat süren ayinin sona ermesinden sonra ziyaretçilerle sahile inen Metropolit Yakosov okunan duaların ardından haçı denize attı.  Balat’ta denizden haç çıkarma ayinini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Ayine Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı İoannis Amanatidis, Yunanistan Ankara Büyükelçisi Kiriakos Lukakis, İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris de katılanlar arasındaydı. Patrikhanenin içinde ve dışında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Patrikhanenin bulunduğu sokağın girişinde bekleyen polis, ayine gelenlere üst araması yaptı, çantaları tek tek aradı. Öte yandan ayin ve tören Yunanistan devlet kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı.  (DHA) 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums