BirGün, Diken ve DİHABERden 4 gazeteci gözaltında!

Gece düzenlenen operasyonlarda BirGün Gazetesi İdari Sorumlusu Mahir Kanaat, Diken internet sitesi editörü Tunca Öğreten ve DİHABER editörü

BirGün, Diken ve DİHABERden 4 gazeteci gözaltında!
25.12.2016 - 16:03
1227

 Gece düzenlenen operasyonlarda BirGün Gazetesi İdari Sorumlusu Mahir Kanaat, Diken internet sitesi editörü Tunca Öğreten ve DİHABER editörü Ömer Çelik ile muhabir Metin Yoksu gözaltına alındı. DİHABERi haber muhabiri Metin Yoksu ve Diyarbakır Büro Şefi Ömer Çelik de eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Tunca Öğreten’in evi gece 3 sıralarında basılırken polisin 3 saat boyunca arama yaptığı, gazeteciyi "terör örgütüne üyelik" gerekçesiyle gözaltına aldığı belirtildi. Öğreten’in 5 gün boyunca avukatıyla görüştürülmeyeceği belirtildi.

 

Polisten Ömer Çelik'in annesine: Sen niye oğlunu gazeteci yaptın

Gazeteci Ömer Çelik'in, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evine gece 04.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. DİHABER'in haberine göre, ailenin kapıyı açması ile birlikte Çelik'in annesini ve eşini yere yatırdı. Ömer Çelik'i ise önce salona, ardından da evin balkonuna götürerek yarım saat boyunca darp, hakaret ve küfüre maruz kaldığı iddia edildi. Çelik'i darp eden polislerin sık sık, "Sen haber yazıyorsun ha! Hadi şimdi de yaz. Siz Ermeni p.çsiniz. Hadi şimdi de haber yaz" deyip, küfrettiği ileri sürüldü. Bir ara Çelik'i banyoya götüren polislerin, burada da eşi ve annesinin yanında darp ettiği öne sürüldü.

 

Anne Çelik'in başına silah doğrulttuğu iddia edilen bir polis ise "Sen niye oğlunu gazeteci yaptın? Niye izin verdin?" dedi. Polisler Çelik'i kelepçeleyerek, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Evdeki herkesin cep telefonuna, kitap ve flash belleklere el koyan polisler, evden ayrıldı. Dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

 

GS: Gazetecileri serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), aralarında üyeleri Tunca Öğreten ve Ömer Çelik’in de bulunduğu gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin dört bir yanında bombalar patlarken, IŞİD Suriye’de Türk askerini öldürürken, gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz. Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha ‘Gazetecilik suç değildir’ diyoruz. Gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums