Meyhanede ‘rehin tutulup darp edilen kadınlar’: Erkek olsaydık bunlar yaşanmazdı

Beşiktaş Çarşı’da Turgut Vidinli meyhanesinde yüklü hesaba itiraz edince ‘rehin tutulup darp edildiği’ öne süren gruptan Bihter Asan, Dimağ Mercan ve Tuğçe Özel, suç duyurusunda bulunmak için geldikleri

Meyhanede ‘rehin tutulup darp edilen kadınlar’: Erkek olsaydık bunlar yaşanmazdı
8.03.2016 - 08:03
1532

 Beşiktaş Çarşı’da Turgut Vidinli meyhanesinde yüklü hesaba itiraz edince ‘rehin tutulup darp edildiği’ öne süren gruptan Bihter Asan, Dimağ Mercan ve Tuğçe Özel, suç duyurusunda bulunmak için geldikleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ekşi sözlük’te paylaşılan bir iletide, cumartesi gecesi Balık Pazarı’ndaki Turgut Vidinli meyhanesine giden bir grup kadının hesabı abartılı bulup itiraz ettiği, tartışma hararetlenince de restorana kapatılarak tehdit ve darp edildiği anlatılmıştı. İletide kadınların defalarca aramasına rağmen polisten bir geri dönüşalamadığı da belirtiliyordu.

Söz konusu meyhanenin bugün öğle saatlerinde mühürlendiği açıklanmıştı. Meyhanenin işletmecilerinden biri ise iddiaları reddederek şunları söylemişti: “Dedikleri gibi içeride iki tane arkadaşları kalmadı. Sonrasında başka bir mekanda oturan arkadaşları geldi. İçlerinde erkek de vardı. Küfür ve hakaret ettiler. Hatta onları ben sakinleştirdim. ‘Kapıyı kapattılar, bizi dövdüler’ gibi bir şey yok. Tek eksiğimiz içeride kamera olmaması. Yoksa görüntüleri herkese dağıtırdık. Biz Beşiktaş Karakolu’nu aradık. Polise gitmemişler, aramamışlar.”

‘Adisyonda hiçbir şey yazmıyordu’

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Tuğçe Özel,“Rezervasyonumuz olan masaya oturduk. Başka arkadaşlarımız da vardı. Belli bir saatte de hesabı istedik. Gelen hesapta bir tutarsızlık vardı. Adisyona baktık, hiçbir şey yazmıyordu. Kim ne yedi söylemelerini istedik” dedi.

17 kişi olduklarını ve ödemeleri gereken ücretin bin 700 lira olması gerekirken, hesabın iki bin 500 lira geldiğini anlatan Özel,“Tahminimce, arada gelip uğrayan ve bira içen arkadaşlarımız da fikse dahil edildi. Ve bir anda rakam kabardı” diye konuştu.

‘Polis gelmedi’

Hesapla ilgili kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyleyen Özel, hesaba itiraz ettikleri için kapıların kapatılarak dışarıya çıkarılmadıklarını belirtti. Özel, “Dışarı çıkmak istiyorum deyince, bir garson ‘Hayır hayır, kapılar kapalı’ diye bizi içeride tuttu” dedi.

Polisi aradıklarını ancak polisin gelmediğini kaydeden Özel, dışarıda durumu fark eden bir kişinin tepki gösterdiğini, ancak kavga çıkmaması için o kişiyi kendilerinin olay yerinden uzaklaştırdıklarını söyledi.

‘Kız kıza dışarıya çıkmanın İstanbul’da ağır bir bedeli var’

Garsonlar tarafından darp edildiklerini de ifade eden Özel, şöyle devam etti:  “Daha çok, dışarı çıkmak isterken tartaklandık. Garson, bir arkadaşımızı kolundan yakalayıp itmiş, o yüzden kolu mosmor. Bir de bardak fırlatma olayı var. ‘Bunu kim düzeltecekse gelsin buraya’ diye bağırınca, uzaktan bize doğru bir bardak fırlatıldı. Cumartesi gecesi kız kıza dışarıya çıkmanın ağır bir bedeli var sanırım İstanbul’da. Birilerinin buna bir şeyler yapması gerekiyor” dedi.

Sistemdeki sorun nedeniyle suç duyurusu yarına kaldı

Kadına yönelik şiddet yaşadıklarını ifade eden Özel, erkek olmaları durumunda bu olayı yaşamayacaklarını dile getirdi.

Yaptıkları açıklamadan sonra suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına giren kadınlar, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) yaşanan bir sorun nedeniyle suç duyurusunda bulunamadı.

Üç kadın, suç duyurusunu yarın yapacaklarını söyleyerek adliyeden ayrıldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums