Orman Bakanı: Yassıada’da ağaç kestiklerini duymadım

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yassıada’da ağaçların kesildiği yönündeki soruya “Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum” dedi.

Orman Bakanı: Yassıada’da ağaç kestiklerini duymadım
7.02.2016 - 10:09
1699

 Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yassıada’da ağaçların kesildiği yönündeki soruya  “Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için gittiği Aydın’a gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin Yassıada’da devam eden “Demokrasi Adası” çalışmaları sırasında ağaçların kesildiği yönündeki soruya Bakan Eroğlu, şu yanıtı verdi:

‘Ben kestiklerini falan duymadım’

“Aydın’da bir şehir ormanı katledildi, ona sesinizi çıkarmıyorsunuz. Orada kesilen 3-5 tane ağaç ama orası Demokrasi Adası olacak.

“Bakın biz İstanbul’u dünyanın kongre merkezi geline getirmek istiyoruz. Orası bir kongre merkezi olacak, gerçekten de ihtiyaç var. İstanbul’a eskiden kimse gelmiyordu. Haliç’in kokusundan, susuzluktan kimse gelmiyordu ama şu an İstanbul, dünyada görülmesi arzulanan ilk beş yer arasına girdi.

“Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum. 18 milyon fidan dikerek, İstanbul’u yemyeşil yaptık. Biz de bir ağaç kesmişsek, yerine 5 ağaç dikme mecburiyeti var. Eski ve yeni fotoğraflara bir bakın. Merak etmeyin, bizde rant falan yok.

“Rant olsaydı, zaten bunlar yapılamazdı. Bakın bunu net olarak söylüyorum, rant eski Türkiye’de vardı. Eski Türkiye’de faiz lobisinin rantı vardı. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz olarak ödeniyordu. Yılda 60 milyar lira faiz lobisine gidiyordu. İhale lobisi ve ilaç lobisinin rantlarını kestik. Şimdi rant değil, hizmet var. Bizde rant yoktur.”

Agos gazetesi yazarlarından Levon Bağış, Twitter hesabından Yassıada ile ilgili fotoğrafı “İmara açılmış Yassıada. Bugün uçaktan çekildi bu foto. Buldukları yeri çöle çevirmek hırsının bir açıklaması olmalı.” sözleriyle paylaşmıştı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums