Sabahın hedef gösterdiği İMC TVden açıklama

Açıklamada Sabahın haberi kınanırken, yazının tekzip edilmesi istendi

Sabahın hedef gösterdiği İMC TVden açıklama
16.11.2015 - 18:09
1613

 Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’nin hedef gösterdiği yayınlardan olan İMC TV, bir açıklama yayınladı.

“İMC TV Yönetim Kurulu” imzasıyla yayınlanan açıklamada, Sabah’ın ithamları ‘mesnessiz iddialar’ olarak nitelendirilirken, “Sabah Gazetesi’nin kanalımızla ilgili söz konusu haberini kınıyor, yasal haklarımızın saklı olduğunu bildiriyor ve bu tümüyle mesnetsiz, hakaretamiz yazıyı tekzip etmelerini bekliyoruz,” denildi.

İMC TV’nin yayınladığı açıklamanın tamamı şöyle:

"SABAH'IN HABERİNİ KINIYORUZ, TEKZİP BEKLİYORUZ"

“Sabah Gazetesi’nin sabah.com.tr adresli internet sitesinde 15 Kasım 2015 tarihinde kanalımızla ilgili, “Kamuoyu yargıyı göreve davet ediyor – PKK’nın kanalı neden hala yayın yapıyor?” başlığıyla imzasız bir yazı yayınlanmıştır.

Yazı kanalımız imc tv ile ilgili baştan sona mesnetsiz iddialar ve hakaretlerle dolu, basın etiğinin yanından bile geçmeyen bir yazıdır. Yazıda “PKK’nın kanalı”, “Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçlerine karşı alçakça kara propaganda yürüten”, “terör propagandası yapan” gibi arkası boş iddialar, kimden, kimlerden geldiği belirtilmeyen tepkilere dayandırılıyor ve kanalımızın “Türksat uydusundan çıkarılmasının beklendiği” gibi, en hafif ifadeyle bir basın kuruluşundan asla beklenmeyecek bir “görev çağrısı”yla devam ediyor.

Söz konusu sitede daha önce de kanalımızla ilgili benzer birkaç haber yapılmıştı.

İmc tv, yayın hayatına başladığı 2011’den bu yana, halkın haber alma hakkına duyduğu saygıyla, evrensel basın-yayın ilkeleri ve etiğine uygun bir yayın sürdürmektedir. Kanalımız hiçbir kurumun, partinin ya da çıkar grubunun kanalı değildir. Temel ilkesi bağımsız, özgür ve doğru habercilik olan imc tv her türlü politik-ekonomik güçten, çıkar gruplarından bağımsız ve uzak olarak, kamunun çıkarını esas almakta ve halkın doğru habere ulaşması misyonuyla hareket etmektedir.

Sabah Gazetesi’nin kanalımızla ilgili söz konusu haberini kınıyor, yasal haklarımızın saklı olduğunu bildiriyor ve bu tümüyle mesnetsiz, hakaretamiz yazıyı tekzip etmelerini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

imc tv yönetim kurulu”

SABAH HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Sabah Gazetesi, Kürt basınını ve muhalif basını hedef göstererek kapatılmalarını istemişti. "Yargı PKK kanalları için de harekete geçsin" başlıklı haber servis eden Sabah, İMC TV'nin Türksat uydusundan çıkarılmasını ve Özgür Gündem Gazetesi'nin de kapatılmasını talep etmişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums