“Memur-Sen ve Çalışma Bakanı kadın düşmanlığında aynı safta”

KESK Genel Sekreteri Gülistan Atasoy, “Masada bir kadının bulunmasını ve kadın taleplerinin ayrıca dile getirilmesinin masa düzenine ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savunan Memur-Sen

“Memur-Sen ve Çalışma Bakanı kadın düşmanlığında aynı safta”
13.08.2015 - 16:16
1446

 KESK Genel Sekreteri Gülistan Atasoy, “Masada bir kadının bulunmasını ve kadın taleplerinin ayrıca dile getirilmesinin masa düzenine ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savunan Memur-Sen başkanı ve Çalışma Bakanı, masada farklı taraflarda oturmuş olsalar da kadın düşmanlığında aynı safta olduklarını bir kez daha ilan etmişlerdir” dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin (TİS) dün (13 Ağustos 2015) gerçekleştirilen oturumunda, kadın taleplerinin ve görüşlerinin kadınlar tarafından dile getirilmesine Memur – Sen tarafından itiraz edilmişti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Gülistan Atasoy, KESK kadın MYK üyelerinin katılımı genel merkezinde konuya ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Atasoy’un açıklamaları şöyle:

“İlk oturumda Çalışma Bakanı zaman darlığı ve gündem bahane edilerek, gerçekleşecek olan ikinci oturumda iş kolları raporlarına geçilmeden önce kadın taleplerimizin sunulabileceğini söylemiştir. Sayın Bakan, ikinci oturumda, tüm kamuoyu önünde söylediklerini unutmuş olacak ki, masada kadın temsiliyetine tahammülü olmayan Memur-Sen’in ‘görüşmeleri terk ederiz’ tehdidine boyun eğerek çark etmiştir.

Masada bir kadının bulunmasını ve kadın taleplerinin ayrıca dile getirilmesinin masa düzenine ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savunan Memur-Sen başkanı ve Çalışma Bakanı, masada farklı taraflarda oturmuş olsalar da kadın düşmanlığında aynı safta olduklarını bir kez daha ilan etmişlerdir. Erkek-devlet ve sermaye ittifakının TİS masasındaki temsilcileri olan AKP ve Memur-Sen temsilcileri yıllardır elbirliğiyle kadın emekçilere yönelik sürdürdükleri cinsiyetçiliği bu görüşmeler esnasında doruğa çıkarmışlardır. Sırtını emekçiye değil antidemokratik yasalara ve yönetmeliklere dayayan bu anlayış sadece KESK’li kadınlara karşı değil, tüm kadınlara yönelik açık bir düşmanlık sergilemişlerdir.’

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesini hiçe sayarak, geçici hükümet adına görüşmelere katılan ve milletvekili bile olmayan Çalışma Bakanına, yasa, kasa ve masa düzleminde satış sözleşmeleri imzalamayı kültür haline getirmiş, görüşmelerde tek bir kadının bulunmasına dahi tahammül gösteremeyen Memur-Sen Başkanına sormak istiyoruz; kadınların konuşmasından neden korkuyorsunuz?

Çalışma yaşamında kadın emekçilerin var olan yığınca sorununa her gün bir yenisi eklenirken, kadın taleplerinin ve görüşlerinin bu masada kadınlar tarafından dile getirilmesinden niçin rahatsız oluyorsunuz? Sımsıkı sarıldığınız erkek iktidarlarınızın sarsılmasından mı ürküyorsunuz. Satış düzeninizi bozduğumuz için mi bizi düzen bozmakla suçluyorsunuz?”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums