Mimarlar Odasından Gökçeke suç duyurusu

Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla suç duyurusunda bulunuldu

 Mimarlar Odasından Gökçeke suç duyurusu
24.03.2015 - 12:36
1068

 

Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla suç duyurusunda bulunuldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Gökçek hakkındaki iddialarını yargıya taşıdı. Mimarlar Odası Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Bianet'te yer alan habere göre Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Cumhuriyet savcılarının işini kolaylaştırdık, suç duyurusunda bulunduk, yıllardır bunları söylüyoruz ve mücadele ediyoruz 300 davamız var. Bu sürecin kapanmasına izin vermeyeceğiz, tanık ve itiraflar ortada, hükümet sözcüsü Gökçek’i ihbar etti "dedi.

 Candan şöyle devam etti: "Atatürk Orman Çiftliğinde, kaçak sarayda, Eskişehir yolu aksı üzerindeki emsal artırımlarında, İncek'deki katmerli emsal artışı ve plan değişikliklerinde, Çavundur'da, İmrahor'da, Lodumlu'da, Mühye'de, Beytepe'de, Alacaatlı'da, Pursaklarda, Dikmen Vadisi'nde, Oran'da, ODTÜ'de Ana Ulaşım Planında Ankara'nın her karış toprağındaki imar ve rant hareketlerinin müsebbibi bellidir. Tüm bu kentsel rantın paylaşım sürecini Gökçek tek başına organize etmedi. Parselleri belirleyenler, parselleri ucuza kapatanlar, parsel parsel satanlar, plan değişikliği teklif edenler, emsal arttıranlar, plan değişikliğini onaylayanlar, pay alanlar, Gökçek'e soruşturma izni vermeyenler, göz yumanlar, bilip de konuşmayanlar, aday gösterenler hepsi sorumlu.

Ankara ile ilgili 300 davamız var, Büyükşehir Belediye meclisinden her ay 120’ye yakın plan değişikliği ile ilgili meclis kararları geçiyor. Yılda bini aşkın plan değişikliği oluyor Ankara’da. Biz olanaklarımız ölçüsünde bir bölümüne dava açabiliyoruz. Açtığımız davalarda, Büyükşehir'in yanında, Holdingler, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ,kimi zaman şahıslar, Belediyenin yanında müdahil oluyor. Herkes bu satışın içerisinde, ben yapmadım diyerek kimse bu işten kurtulamaz."

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden ayrıca, Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri de kişisel suç duyurusunda bulundu.

Bianet

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums