Evren’in Demirel’e 12 Eylül mektubu

Süleyman Demirel’in siyasi hayatının belge ve resimlerle gösterildiği müzede en çok dikkat çekenlerden biri de Kenan Evrenin 12 Eylül darbesiyle devirdiği başbakana yazdığı mektup. Mektupta Evren, Demirele teslim olmaya hazırlanması için bir saat süre tanıyor.

Evren’in Demirel’e 12 Eylül mektubu
18.06.2015 - 15:30
1697

Süleyman Demirel’in siyasi hayatının belge ve resimlerle gösterildiği müzede en çok dikkat çekenlerden biri de Kenan Evren'in 12 Eylül darbesiyle devirdiği başbakana yazdığı mektup. Mektupta Evren, Demirel'e teslim olmaya hazırlanması için bir saat süre tanıyor.

 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar geçen sürede kullandığı eşyalar, Isparta'daki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde sergileniyor.

Sergilenen objeler arasında en dikkat çekenlerden biri de dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in 12 Eylül darbesiyle devirdiği Başbakan Süleyman Demirel'e yazdığı yazı.

12 Eylül 1980 tarihli mektupta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke yönetimine niye el koyduğu gerekçelendiriliyor.

“Parlamento ve hükümet feshedilmiş, siyasi faaliyetler durdurulmuştur. Parlamento üyeliği sıfatınız kaldırılmıştır. Hiçbir konuda beyanat verme yetkiniz yoktur” ifadesinin kullanıldığı yazıda Demirel’e uçakla Gelibolu’ya götürüleceği tebliğ ediliyor.

Yazı “Bir saat içinde hazırlanıp, harekete hazır olduğunuzu güvenliğiniz için gelen subaya bildiriniz. Talimatı getiren subayın ikazlarına uyunuz. Bu talimat ile belirtilenler dışındaki her türlü tutum ve davranışınız suçtur. Rica ederim” ifadeleriyle sona eriyor. 

 

 

Kaynak: Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums