HDP mitingine katılan SYRIZA üyesinden Nazım’a selam: En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız

HDP’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingine katılan SYRIZA Merkez Komite Üyesi Yiannas Bournous, Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslendi: “En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız.”

HDP mitingine katılan SYRIZA üyesinden Nazım’a selam: En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız
24.05.2015 - 16:32
1783

 HDP’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingine katılan SYRIZA Merkez Komite Üyesi Yiannas Bournous, Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslendi: “En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız.”

 Mitingde bir konuşma yapıp yolsuzluk ve yoksulluğa karşı mücadele ettiklerini söyleyen SYRIZA’nın Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Bournous, Nazım Hikmet’in Piraye için yazdığı ‘24 Eylül 1945′ şiirine atıfta bulundu.

Bournous, “Şairin dediği gibi en güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür” diye konuştu.

‘SYRIZA’nın çalışmaları dünya halklarının mücadelesidir’

Yunanistan’da son beş yılda binlerce Yunanlı’nın sosyal güvenlik hakkının kaybettiğini ve insani bir krize maruz kaldıklarını söyleyen Bournous şunları söyledi:

‘Diyalog zorlukları aşmanın tek yoludur’

“Bu nedenle de Yunanistan halkı 25 Nisan’da tarihi karar verdi ve bizi sandıktan lider sol parti olarak çıkardı. Bugün SYRİZA’lı Yunanistan hükümeti halkın koşullarını düzeltmek için mücadele ediyor. Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı mücadele ediyoruz.

Hükümet şimdiden borçları olan yurttaşların borçlarını ödemesi için gereken düzenlemeyi yaptı. Ayrıca ilaç maliyetlerini düzeltmeye, ulaşım ihtiyaçları için yasal düzenlemeler hazırlamaktayız. Toplu sözleşme ile ilgili olarak da düzenlemeler yaptık. Bursa’da direnişini sürdüren emekçilere dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.

SYRİZA’nın ve Yunanistan halkının daha iyi bir dünya için çalışmaları milli mücadele değildir. Bu tüm dünya halklarının mücadelesidir. Bu ilerleme ve demokrasi için mücadele edenlerin ortak mücadelesidir.

Yunanistan’daki gelişmeler Ortadoğu için tarihi bir kapı araladık. SYRİZA tüm demokratik güçlerle diyalog içindedir. Eş ortaklar arasında barış dayanışma demokrasi ve eşit çıkarlar temelinde gerçekleşecek diyalog var olan zorlukları aşmanın tek yoludur.

Çünkü şairin dediği gibi en güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür.

“Yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın halkların dayanışması.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums