Yırca için son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verdi

Soma’ya bağlı Yırca köyünde kurulması planlanan termik santral için kritik karar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan

Yırca için son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verdi
21.04.2015 - 18:16
1496

 Soma’ya bağlı Yırca köyünde kurulması planlanan termik santral için kritik karar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan geldi. Danıştay 6. Dairesi’nin daha önce verdiği kararı, Kurul kısmi onama verdi. Bu kararla birlikte, termik santral yapma projesi de iptal edilmiş oldu. Bu kararla birlikte, yürüyen yargı sürecinin de sonuna gelinmiş oldu.

6 bin 666 zeytin ağacının sökülmesi ile gündeme gelen termik santral projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kolin Şirketler Grubu’nun yapmayı planladığı termik santral için Bakanlar Kurulu’nun verdiği acele kamulaştırma kararı yargıya taşınmıştı.

Dosyaya bakan Danıştay 6. Dairesi kararı esastan iptal etti. Kararı, dosyanın da tarafı olan hem Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) hem Kolin tarafı temyiz etti.

Dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na gitti. Kurul, 6. Daire’nin verdiği kararı kısmi onama verdi.

BU KARARLA PROJE İPTAL EDİLMİŞ OLUYOR

Greenpeace’in ve Yırca Köylülerinin avukatı Deniz Bayram, “Gerekçeli karar henüz açıklanmış değil. Kısmen onama ve kısmen bozma olarak karar verildi ama kararın gerekçesi bizim için önemli. Biz de usule uygun tarafımıza kararın son hali ile tebliğ edilmesini bekliyoruz. EPDK ve Kolin tarafının verdiği temyiz dilekçelerini de inceledik. Harfi harfine aynı yazılmıştı. Henüz kararın uzun halini görmüş değiliz. Bir iki güne bize de ulaşır. Ancak şuan sistemde baktığımızda Danıştay 6. Daire’nin verdiği karara kısmi onama verildiği görülüyor. Bu kararla, mevcut proje iptal edilmiş oluyor. Davalı tarafın Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na karar düzeltme başvurusu yapması mümkün. Ancak yine aynı heyetin önüne gidiyor bu itiraz da. Danıştay 6. Daire’nin iptal kararı halen yürürlükte olduğu için ve Greenpeace ile Yırca köylülerinin açmış olduğu ÇED davasında ÇED kararında yürütmeyi durdurma kararı olduğu için, Kolin şirketler grubunun halihazırda Yırca’da projeye devam etmesi mümkün değil. Tüm bunların yanı sıra  Greenpeace ve Yırcalılar tarafından verilen hukuki mücadele de devam ediyor” dedi.

YIRCA MAHALLESİNDE 6 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLDİ

Av. Bayram, ÇED raporuna karşı da verilen iki yürütmeyi durdurma kararı olduğuna işaret etti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums