“Irkçılık şeytanlarıyla savaşmamız gerek”

AB Parlamentosu Başkanı Schulz, Almanya’nın Buchenwald Toplama Kampının kurtuluşunun 70. yıldönümünde yaptığı

“Irkçılık şeytanlarıyla savaşmamız gerek”
16.04.2015 - 13:23
1303

 AB Parlamentosu Başkanı Schulz, Almanya’nın Buchenwald Toplama Kampının kurtuluşunun 70. yıldönümünde yaptığı konuşmada, Avrupa’nın, hâlâ yakasını bırakmamış olan antisemitizmin ve ırkçılığın ‘şeytanlarıyla’ savaşması gerektiğini vurguladı.

Buchenwald Toplama Kampının kurtuluşun 70. Yıldönümün sebebiyle 11 Nisan günü bir tören düzenlendi. Törene katılan Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa’nın hala ırkçılık ve antisemitizmden kurtulamadığını belirtti.
Anma törenine Avrupa’dan, Amerika’dan ve İsrail’den gelen 80 Holokost kurtulanı ile 11 Nisan 1945’te Buchenwald’ın kurtarılmasına yardım etmiş olan ABD ordusunun emeklileri katıldı. Katılımcılar, kurtarılma saati olan 3.15’te bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra, toplanma yerine kırmızı karanfiller koydular.


Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Weimar’daki konuşmasında, 1930’larda insanların nefret tohumlarının kalplerinde büyümesine izin verdiklerini ve bu yüzden de Holokost’un yaşandığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bizler üstesinden geldiğini sandığımız şeytanın dönüşüyle savaşmak istiyoruz; çünkü bu şeytan hâlâ bizlere çirkin yüzünü gösteriyor: Irkçılık, antisemitizm, aşırı milliyetçilik ve hoşgörüsüzlük.” 


Schulz, günümüzde Troeglitz kasabasında yaşanan olaylara da dikkat çekti. Kasabada bir mültecinin evinin yakılmasının arkasında neo-Nazilerin olduğu düşünülüyor. Kasabanın belediye başkanı, sığınma hakkı arayanları barındırmak için yaptığı planlar sonrasında aşırı sağcılardan aldığı tehditler nedeniyle istifa etmişti. Schultz, “Kışkırtıcıların ve kundakçıların, arkalarında sessiz duran bir çoğunluk olduğunu düşünmelerine izin vermemeliyiz... Bizler ‘yabancı düşmanlığının’ karşısında durmalıyız ve açık ve net olarak, çoğunluk olarak bizlerin, mültecileri desteklediğimizi söylemeliyiz” dedi.
Weimar şehri yanında yer alan Buchenwald, Alman topraklarındaki en büyük toplama kampıydı. 1937 senesinde Hitler’in SS subayları tarafından kurulan kamp 250 binden fazla Yahudi, Çingene, homoseksüel ve Nazilerin uygun görmediği insanları barındırıyordu. Kampta işkence, tıbbi deney ve açlıktan dolayı 56 binden fazla insan öldü.

Şalom

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums