Sözcü yazarı Çölaşan: Gazeteler dün anlaştı, bayramda hiçbir gazete çıkmayacak

Sözcü yazarı Çölaşan: Gazeteler dün anlaştı, bayramda hiçbir gazete çıkmayacak
22.05.2020 - 09:58
883

 Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bütün illerde uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle dün gazetelerin bir anlaşmaya vardığını yazdı. Çölaşan, "Evet sevgili okurlarım, önümüzdeki bayram boyunca satış olanağı olmayacağı için, hiçbir gazete çıkmayacak.Ancak ben, bizim basın piyasasına güvenmem. Hele yandaşlarda parasal çıkarlar hep ön plandadır. Yani şu iki gün içerisinde birisi ortaya çıkıp 'Kusura bakmayın beyler, ben bayramda da çıkacağım' derse pek şaşırmam!" düşüncesini dile getirdi. 

Çölaşan, "Önümüzdeki dört günlük sokağa çıkma yasağı boyunca elde kalacak milyonlarca gazetenin zararını hiçbir basın kuruluşunun üstlenmesi mümkün değildir. Gazeteler arasında dün bir anlaşmaya varıldı: 'Yasaklı dönemde baskıya üç gün ara verelim ve boşuna çıkmayalım.'  Böyle bir uygulamaya çok uzun yıllardan bu yana ilk kez tanık oluyoruz." ifadesini kullandı. 

Çölaşan yazısında şunları kaydetti: 

1946 yılında çıkarılan bir yasa uyarınca İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Gazeteciler Cemiyetleri'ne dini bayramlarda Bayram Gazetesi çıkarma yetkisi verilmişti. Gazeteciler Bayram gazetesinin çıkmakta olduğu Kurban bayramında üç, Ramazan bayramında iki gün tatil yapardı. O günler boyunca dünya yıkılsa hiçbir gazetecinin umurunda bile olmazdı zira gazetesi çıkmayacaktı.

Bu anlamlı uygulama 1993 yılında Sabah gazetesi tarafından bozuldu. “Biz bu bayramda çıkıyoruz arkadaş” dediler. O Ramazan bayramında sadece Sabah çıktı. Ama sonraki bayramlarda bütün gazeteler yayınlandı. Evet sevgili okurlarım, önümüzdeki bayram boyunca satış olanağı olmayacağı için, hiçbir gazete çıkmayacak. Ancak ben, bizim basın piyasasına güvenmem. Hele yandaşlarda parasal çıkarlar hep ön plandadır. Yani şu iki gün içerisinde birisi ortaya çıkıp “Kusura bakmayın beyler, ben bayramda da çıkacağım” derse pek şaşırmam! Ancak bunu yapmak zor iştir… Aksi takdirde o gazetenin çok büyük parasal zararı göze alması gerekir ki, buna katlanmak patronları açısından epeyce zordur! Peki bu durumda sizler ne yapacaksınız?.. Yanıtı artık belli… Önümüzdeki Pazar, Pazartesi ve Salı… Üç gün boyunca gazete alıp okumanız ne yazık ki mümkün olmayacak! Yarın (Cumartesi) ve önümüzdeki Çarşamba günü yine birlikte olacağız… Yarın görüşmek umudu ile.   

Yazının devamı için tıklayın

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums