Destici’nin Kılıçdaroğlu ziyaretinin sırrı yüzde 50+1 denkleminde gizli

  • 22.02.2021 00:00

 Cumhur İttifakı son dönemde dozu giderek artan bir biçimde CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. CHP’yi HDP’nin hamisi pozisyonunda olmakla suçluyor.

Gara’da 13 vatandaşımızın katledilmesinin ardından iktidar ve ana muhalefet arasındaki gerilimin dozu iyice arttı. Karşılıklı suçlamalarda nezaket ve saygı eşiği de aşıldı…

İşte böylesine sert bir haftada Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici’nin Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip ardından da ortak basın toplantısı düzenlemesi siyaseten son derece önemli bir hamleydi.

Destici’nin CHP Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği bu ziyaret milliyetçi seçmen gözünde köşeye itilmeye çalışılan Kılıçdaroğlu’na karşı yapılmış önemli bir jestti.

Destici ziyaret sonrası yaptığı açıklamasında “Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu da koruyoruz” diye vurgulasa da bu ziyaretin AK Parti cephesinde de MHP cephesinde de iyi yankılanmayacağını tahmin etmek hiç zor değil.

Destici’nin bunu önceden hesaba katmamış olma olasılığı yok. O halde neden şimdi böyle bir hamle yaptı ve yeni Anayasa gerekçesiyle önce İYİ Parti’yi, ardından CHP’yi ziyaret etti?

Yanıtı yüzde 50+1 denkleminde gizli… Yeni sistem küçük partilere kilit aktör olma şansı tanıyor.

Nasıl ki Cumhurbaşkanı’nın Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaret Saadet Partisi’nin konumunu güçlendirdiyse Destici’nin Millet İttifakı ziyareti de BBP’nin özgül ağırlığını artırdı.

Şimdilik Cumhur İttifakı’ndan ayrılmayacak belki ama ittifak ortaklarına “Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim” mesajı vermiş oldu.

 

Seda Sayan aptal değilse kurnaz mı?

CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Burhanettin Bulut, takviye ürün adıyla satılan sahte ilaçların reklamını yapan ünlülere dikkat çekmiş.

Özellikle Seda Sayan’ın bu ürünlerin reklamı için sürekli kamera karşısına çıktığını anlatmış.

Geçen sene bu konuda film gibi bir dolandırıcılık hikâyesi yaşanmıştı.

Korona salgınının başladığı dönemde No Attack isimli bir takviye gıdanın virüse karşı yüzde 89 oranında etki ettiği iddia edilmiş ve sosyal medya üzerinden büyük reklamlar yapılmıştı.

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Demet Şener, Perihan Savaş, Gizem Hatipoğlu, Seda Akgül… Hepsi kendi hesaplarından bu sahte ürünün tanıtımını yaparak para kazanmıştı.

Bu uyduruk sahte ilacı piyasaya sürenler öyle uyanıktı ki rastgele eczane fotoğrafları üzerine fotoşopla ürün görsellerini yerleştirip “Ürünümüz tüm eczanelerde satılmaktadır” diye yazmışlardı. Halbuki eczanelerde satıldığı falan yoktu.

Hatta ürünün satıldığı web sitesinde kayıt adresi olarak “yalan dolan mahallesi” ibaresi yer alıyordu!

Beni en çok güldüren ise bu sözde ilacın aynı anda coronavirüs, grip, HIV, hepatit, uçuk ve mantara karşı etkili olduğunu iddia eden afişlerdi.

Hadi eğitimi yetersiz saf vatandaşı kandırıyorlar diyelim ama bu adı geçen ünlüler aptal mı ki bunun bir sahtekârlık olduğunu anlamasınlar?

Aptal değil ama kurnaz oldukları muhakkak…

Peki bu isimler sosyal medyada tanıtım için bu ve bunun gibi firmalardan ne kadar ücret alıyor?

Konuyu gündeme getiren CHP Milletvekili Bulut, “Şikâyet edildi, para cezası aldılar ama bu ceza reklam bedelinin ancak 10'da 1’i… Sonra hemen başka bir reklamla yine karşımızdalar” demiş.

Biraz araştırınca fark ettim ki 6 ünlü isme ve ürünün reklamvereni Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. ve Tic. A.Ş.'ye her biri için 104 bin 781 TL para cezası kesilmiş.

Ve şimdi en vahim kısma geliyorum; söz konusu firma benzer şekilde bağışıklık güçlendirme-zayıflatma vaadiyle ilaç ve takviye gıda satmaya devam ediyor. Örneğin Instagram sayfalarında hızlı kilo verdiren organik detoks çorbası Hızlı Form’un reklamı duruyor, kimi sitelerde satışı sürüyor.

Ve tahmin edin daha önce bu ürünün tanıtımını kimler yapmış?

Seda Sayan, Demet Akalın, Ebru Şallı…

İnternette daha bunun gibi yüzlerce sözde zayıflama ve bağışıklık güçlendirici ürün satılıyor.

Ünlüler ve kimi doktorlar bunların tanıtımını yaparak ciddi miktarlarda para kazanıyor.

Lafın kısası, konuyu Meclis’te gündeme getiren Burhanettin Bulut çok haklı. Halk sağlığını riske atan bu takviye gıda şarlatanlığına karşı bir an önce düzenleme yapılmalı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums