Kocaeli Barosu, avukatların hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi

Kocaeli Barosu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olması ile sonuçlanan olayın ardından avukatlara yönelik açıklamalara sert tepki gösterdi.

 Kocaeli Barosu, avukatların hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi
1.04.2015 - 15:44
1505

 

Kocaeli Barosu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olması ile sonuçlanan olayın ardından avukatlara yönelik açıklamalara sert tepki gösterdi.

Kocaeli Barosu, avukatların hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi 1 2 0 İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne meydana gelen rehin alma olayı sonrası avukatlara yönelik açıklamalara Kocaeli Barosu sert tepki gösterdi. Kocaeli Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Avukatların hedef haline getirilerek sorumlu tutulmaya çalışılmasını endişe ile izlemekteyiz” denildi.

Bu menfur bir terörist saldırıdır

Kocaeli Barosu’ndan yapılan açıklama şöyle; “31 Mart 2015 Salı günü, İstanbul Adalet Sarayı’nda, meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Sayın Mehmet Selim KİRAZ’ın saatlerce rehin tutulmasının ardından şehit edilmesi, yargı mensubu biz avukatları derinden üzmüştür. Cumhuriyet Savcımız Sayın Mehmet Selim KİRAZ’a yapılan saldırı; adalet mücadelesi veren hakim, cumhuriyet savcısı ve avukatlar dahil olmak üzere tüm yargı mensuplarına yapılmış menfur bir terörist saldırıdır. Bu saldırı sonucu şehit olan meslektaşımıza Allah’tan rahmet diler, başta hakime meslektaşımız olan eşi ve ailesi olmak üzere; hakim, cumhuriyet savcısı, avukat meslektaşlarımıza ve tüm yargı camiasına başsağlığı dileriz.

Avukatlara yönelik olumsuz algı oluşturma girişimlerini doğru bulmuyoruz

Önemle belirtmek isteriz ki; terörün hiçbir meşru gerekçesi olamaz. Kendi adaletini uygulama bahanesiyle, bir yargı mensubuna saldırmak, ancak ve ancak; terörizm ile ifade edilebilir. Avrupa’nın en büyük adalet sarayı olan Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan güvenlik zaafiyeti ortada iken, adaleti gerçekleştirmek için birlikte çaba sarf eden, yargının kurucu üç temel unsurundan biri olan, yargı görevi yapan, varlık sebebi hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri korumak olan avukatlara yönelik olumsuz algı oluşturmaya yönelik açıklamaları, söz konusu menfur hadiseden avukatları sorumlu tutmaya yönelik haksız suçlamaları ve avukatların hedef haline getirilerek sorumlu tutulmaya çalışılmasını endişe ile izlemekteyiz. Milletimizi derinden yaralayan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için adalet saraylarındaki güvenlik sorunlarının yargının kurucu unsurları arasında ayrım yapılmadan, birlikte yapılacak çalışma ile ortadan kaldırılabileceğini, bu konuda yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu önemle vurgulamak istiyoruz."

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums