Mehmet Alçınkaya tutuklandı

Kocaeli’de iki dönem BDP İl Başkanlığı yapan, şu anda Demokratik Bölgeler Partisi Parti Meclis Üyesi olan Mehmet Alçınkaya tutuklandı...

Mehmet Alçınkaya tutuklandı
12.03.2016 - 17:06
3444

 Kocaeli’de iki dönem BDP İl Başkanlığı yapan, şu anda Demokratik  Bölgeler Partisi Parti  Meclis Üyesi olan Mehmet Alçınkaya, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonlar kapsamında tutuklanarak Kandıra F Tipi 1 no’lu  Cezaevine gönderildi. Alçınkaya ile birlikte 6 kişi daha tutuklandı.

Alçınkaya ve arkadaşlarının tutuklanma süreciyle ilgili yazılı bir açıklama yapan  HDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Akgül, “PKK operasyonu diye lanse edilen bu gözaltı ve tutuklama furyasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” dedi.

Akgün açıklamasında yaşanan süreçle ilgili şunları söyledi; “  Kocaeli genelinde partimize yönelik 23.02. 2016 tarihinde 22 kişinin gözaltına alınması ve 7 kişinin tutuklanması, daha sonra da 08.03.2016 tarihinde 12 kişinin gözaltına alınması şeklinde devam eden bir baskı, yıldırma  operasyonları mevcut  olup, bunların devam edeceği yönündeki endişemiz de güçlüdür. Mehmet ALÇINKAYA Başkanımız da dahil olmak üzere tüm  partililerimiz yapmış oldukları açıklamalar, okudukları kitaplar ve söyledikleri sözler ile örgüt üyeliğini de kapsayan çeşitli suçlamalarla bize göre son derece haksız ve dayanaksız bir şekilde tutuklanmışlardır. Bu operasyonlarla ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. Emek, özgürlük, barış ve adalet gayretimizi hiçbir baskının engellemeyeceğini sözlerle paylaşmak isteriz.

23.02.2016 tarihinde bugün sabaha karşı Darıca ilçesi başta olmak üzere İlçe yöneticilerimiz ve bazı partililerimiz gözaltına alınmış ve Darıca İlçe binamız polis tarafından aranarak bilgisayar, pankart, pankart sopaları ve bazı resimlere el konulmuştur. Şu anda Darıca İlçe eş başkanımız eski BDP il başkanı şimdiki DBP PM üyesi de dahil çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır. Dört gün TEM şubede ifade ve gözaltı sürecinden sonra 26.02.2016 cuma öğleden sonra GEBZE ADLİYESİNE SEVK EDİLMİŞLERDİR. ADLİYEDEKİ SORGULARINDAN SONRA 9 KİŞİ SAVCILIK TARAFINDAN SERBEST BIRAKILMIŞ 13 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİ İLE SULH CEZA HAKİMLİĞİNE SEVK EDİLMİŞ 7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTIR.  ALTI  KİŞİ ADLİ KONTROL İLE SALIVERİLMİŞTİR.  

TUTUKLANANLARIN İSİMLERİ ŞUNLARDIR

1-    Hikmet KOÇAK- Darıca İlçe eş başkanı

2-    Mehmet Ali ALÇINKAYA-BDP eski il başkanı DBP PM üyesi

3-    Muhittin AYDIN

4-    Serkan ŞIK

5-  Ferman YAY

6-  Barış ADIGÜZEL

7-  Yılmaz ÖZALTIĞ

 08.03.2016 TARİHİNDE KOCAELİ İLÇELERİ DİLOVASI- DARICA VE GEBZE DE SABAH ERKEN SAATLERDE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞ VE DİLOVASI İLÇE BİNAMIZ BASILARAK ARANMIŞTIR.

    AİLELERİN VERDİĞİ BİLGİYE GÖRE DİLOVASI İLÇE EŞ BŞK KAMURAN ONAY'IN  EVİNE GÖZALTINA ALINMAK İÇİN GİDİLMİŞ EVDE OLMADIĞINDAN GÖZALTINA ALINAMAMIŞ.

11.03.2016 TARİHİNDE  GEBZE SULH CEZA HAKİMLİĞİ TARAFINDAN BU 12 KİŞİNİN  ALTISI TUTUKLANMIŞ, ALTISI ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILMIŞTIR.

SERBEST BIRAKILANLAR

1-RIDVAN BADAY - DARICA

2-MEHMET GÜLSEVER- DARICA

3-ÖMER ARGUN- DARICA

4-VEDAT ERDOĞAN- DARICA

5-ÖMER ASLAN- DARICA

6-RIDVAN ERTAN- DARICA

7-ALİCAN KAYA- DİLOVASI

8-ÖZKAN GÜLESER- DİLOVASI

9-NUR MUHAMMET TEKGÜL- DİLOVASI

10-ATAKAN GÜLESER- DİLOVASI

11-M. FAİK AKBOĞA-DİLOVASI

12-YUSUF ÇAĞLA- GEBZE

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums