Körfeze "yargı"sız infaz

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a tek bir yetkili çıkıp, “Dur” diyemedi

Körfeze
11.05.2015 - 15:31
1487

 Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a tek bir yetkili çıkıp, “Dur” diyemedi

 Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a tek bir yetkili çıkıp, “Dur” diyemedi

Dubai Port Properties Liman İşletmeleri Körfez Yarımca’da bölgenin en büyük limanını inşa etmek için bir süre önce harekete geçti. İnşaat çalışmalarına başlayan liman ile ilgili alınan ÇED raporuna Kocaelili çevreciler itiraz etti. Dubai Port Limanı ile ilgili açılan yürütmeyi durdurma ve ÇED iptali davası ilk olarak Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde görüldü.

300 AVUKATLA SAVUNDULAR

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Dubai Port’ın 300 avukattan oluşan hukukçu ordusu karara itiraz etti. Konu Sakarya İdare Mahkemesi’ne taşındı. Sakarya’dan da olumsuz sonuç alan liman avukatları yine bir üst mahkemeye yani Danıştay’a itiraz etti.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU

Dubai Port davası Danıştay’a taşınınca Çevre Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Bakanlık, ÇED raporunun yerinde olduğunu savunarak karara itiraz etti. Danıştay 6. Hukuk Dairesi’ne başvuran yetkililer buradan da olumsuz sonuç aldı. Danıştay 6. Hukuk Dairesi liman projesini iptal etti. Yetkililer daha sonra Danıştay 14. Hukuk Dairesi’ne başvurdu.

ÇED RAPORU USULE AYKIRI

Danıştay 14. Hukuk Dairesi de iptal edilmesi gerektiğini belirtti, Dubai Port ve bakanlık yetkilileri son kozlarını oynadı ve Danıştay 14. Hukuk Dairesi’nin kararına itiraz etti. Dubai Port yetkilileri itirazla da istediklerini elde edemedi ve yine olumsuz sonuç aldı.

Kocaelili kent savunucuları Dubai Port Limanı’nın inşa edilmemesi için hem yargı yoluna başvurmuş hem de çeşitli eylemler organize etmişti.

VALİ TALİMATIYLA İNŞAAT

Dubai Port avukatlarının itiraz edecek bir üst kurum kalmadı ve karar kesinleşti. 2009 yılında başlayan dava süreci aradan geçen 5 yılın ardından sona erdi. Ancak bu süre zarfında Dubai Port Limanı’nın inşaatı neredeyse tamamlandı. Dönemin Kocaeli Valisi olan Ercan Topaca’nın talimatıyla 2 yıl boyunca yok sayılan yürütmeyi durdurma kararından yararlanan liman yetkilileri inşaatı büyük ölçüde tamamladı.

ERDOĞAN’LA İLETİŞİM KURDULAR

504 bin 883 metrekare alanda inşa edilen limana ne belediye başkanları, ne kaymakamlar ne de vali “Dur” diyemedi. Ankara’da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok üst düzey isimle iletişim halinde olduğu bilinen Dubai Port yetkililerinin İzmit Körfezi’nde gerçekleştirdiği doğa katliamı uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Liman yapımı için İzmit Körfez’ine binlerce kamyon dolgu malzemesi boşaltıldı.

DERİNCE LİMANI DA DOLDURACAK

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu İzmit Körfezi’nde yeni liman yapımına izin vermeyeceklerini söylemiş ancak kısa süre sonra Dubai Port inşaatı başlamıştı. Körfezde tek liman inşaatı Dubai Port’a ait değil. Kısa süre önce özelleştirilen Derince Limanı da bölgede büyük bir depolama alanı inşa edecek. 5 Şubat’ta kazandığı ihale sonucu 543 milyon dolar yatırarak Derince Limanı’nın 39 yıllığına işletme hakkını alan Safi Holding, limanı genişletmek için 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanarak körfeze dolgu yapacak. Yapılan dolgu sonrasında körfezin coğrafi yapısı tamamen değişecek.


Dubai Port Limanı inşa edildikten sonra böyle görülecek.

Manşet Kocaeli
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums