Milletin ortak aklı şaşar mı?

  • 19.06.2018 00:00

 Ramazan bitti, bayram geçti ve seçimin son düzlüğüne girdik.

5 gün sonra sandık kurulacak, millet kararını açıklayacak.

Liderler, partiler ve adaylarda heyecan dorukta. Milletin nasıl karar vereceğini merakla bekliyorlar.

ŞAŞMAYAN BİR KARAR MEKANİZMASI

Tüm seçimlerin sonucunda hiç şaşmayan bir netice vardır:

Milletin ortak aklı neye karar vermişse, ülke için hayırlı olmuştur.

Geriye doğru gidin. Her seçimi ülkenin o gün içinde bulunduğu şartları da hesaba katarak inceleyin, sonra gelişmelere bakın. Göreceksiniz ki, sandıktan çıkan ortak aklın kararı hep isabetli olmuştur.

O gün alelacele karara itiraz edenler, kararı yanlış bulanlar, milleti suçlayanlar; ne siyaseti, ne sosyolojiyi, ne de hayatın gerçeklerini anlamıştır.

Milletin şaşılacak derecede politik ve pragmatist bir zihni ve daha da şaşılacak derecede radikal kararlar alma cesareti vardır.

SON ELLİ YILIN EN RADİKAL KARARI

Sanırım son 50 yılın en radikal ve cesur kararını 2002 seçimlerinde almıştı millet. İlk defa seçime giren AK Parti’yi iktidar yapmış, CHP’yi muhalefete yerleştirmiş ve tüm iktidar partilerini barajın altında bırakıp, siyaset sahnesinden silmişti. Ülke bu şaşırtıcı ve radikal karar sayesinde büyük bir değişim, atılım, büyüme yaşadı.

O gün siyasi yorumculara, politikacılara sorsanız, ‘millet ne yaptığını bilmiyor’ derlerdi. Ama öyle olmadı. ANAP, DYP ve MHP, milletin onlara verdiği gücü kötüye kullandıkları için hak ettikleri karşılığı almış oldular.

Milletin siyasi tarih içinde böyle radikal karar aldığı çok seçim gördük ve hepsi ülkenin faydasına oldu.

Bu nedenle herkesin, ister siyasetçi, ister vatandaş, çıkan sonucun doğru sonuç olacağına inanması gerekir.

MİLLETİN POLİTİK ZEKÂSI

Şahsen ben en doğru kararı hep milletin ortak aklının verdiğine inanırım. O kadar ki, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’yi iktidardan düşüren, 1 Kasım’da yeniden iktidar yapan aklın en doğru iki kararı verdiğini savundum hep.

Şartları, ortamı ve gelişen olayları bu kadar hızlı algılayan, bu kadar hızlı kararlar veren milletin, ferasetine güvenmeliyiz. 6 ay içinde seçmenlerin yüzde 10’nun karar değiştirmesini çelişki olarak görenler, sonrası süreçlere baktığında yanıldıklarını görürler.

Belediye seçimlerinde belediyeyle, il genel meclisi oylarını ayırıp, iktidara ve belediyeye ayrı ayrı mesajlar verecek kadar, politik bir zekâsı var milletin. Sakın hafife almayın.

MİLLETİN FERASETİ VE SEZGİSİ

İnsanlar genellikle etrafındaki kişilere bakarak, konuşulanlara kulak kabartarak bir kanaat oluşturuyor.

Oysa Türkiye geneli dediğimiz şey, milletin kararı dediğimiz şey, milletin ortak aklı dediğimiz şey, bambaşka bir durumdur. Ve sizin etrafınızdakilerden farklı olması, çıkan kararın yanlış olduğunu göstermez.

Sanmayın ki duygusal kararlar alınıyor. Sanmayın ki bir oldubitti ile oylar atılıyor. İmbikten süzer gibi, her şeyi gözden geçirip, en akılcı, en pragmatist en sağlıklı kararı verir milletin ortak aklı.

Buna milletin feraseti ve sezgisi denir. Bunun sayesinde ülke ayakta duruyor inanın.

Bu nedenle sürekli seçim sonuçları soran okurlarıma, arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Az kaldı, birkaç gün sonra şaşmaz teraziden karar çıkacak.

Hiç endişelenmeyin, en doğru karar çıkacak hem de.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums