Fırat’ın doğusunu vesile edip kimse Türkiye’ye oyun oynamamalı

  • 14.12.2018 00:00

  Belli ki çok yakın bir zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri  toprakları içinde yeni bir temizlik operasyonuna başlayacak.

 bu operasyonu şu sözlerle açıklamıştı:

Hedefimiz belli
"- Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekâtımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz.
Hedefimiz asla ABD askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Bunun da altını özellikle çiziyorum."

ABD tepkili
Cumhurbaşkanı'nın çok açık ifadelerle "Hedefimiz asla ABD askerleri değildir" şeklindeki vurgusuna rağmen, ABD  sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, "Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğubölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve kabul edilemez olarak addederiz" şeklindeki bir tepkiyi hemen seslendirdi...

Gerçek olabilir mi?
Bu operasyonun kapsamı ve şekli ile başlama zamanı ancak operasyon başladıktan sonra tam olarak bilinecek.
Ve tabii hepimizin olduğu gibi tüm dünyanın gözleri, muhtemel bir Türk-Amerikan silahlı çatışması ihtimaline kilitlenmiş olacak. İki  üyesi ülkenin askerlerinin birbirleri ile savaşmaları, ancak romanlarda görülebilecek bir fanteziden öteye gerçek olabilir mi?

 

Söylemlere dikkat edelim
Şimdi işler bu aşamaya geldiğine göre, Türk toplumu olarak bazı noktalarda hazırlıklı olmamız gerekiyor.
Özellikle bir seçim kampanyasının arifesindeyken, herkesin söylemlerine özen göstermesi ve istemeden ABD etki ajanı konumuna düşmekten kaçınması gerekiyor.

Zor durumlar
Neticede / ile ABD'nin Suriye toprakları içinde müttefikler konumunda bulunmaları, bir diğer ABD müttefiki olan 'nin durumunu çok zorlaştırıyor. Ve Türk siyasetinin bir aktörü olan 'nin PKK ile bilinen yakınlığı da, zorluğu daha da tırmandırıyor.

Türkiyeli olmak
Kısacası herkes söylemlerine özen göstermek zorunda. Herkesin konumu ne olursa olsun Türkiyeli olması günün getirdiği kaçınılmaz bir gerektir.
Hepimiz Silahlı Kuvvetlerimizin ve Hükümetimizin yanında olacağız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums