PKK-YPG BİRLİKTELİĞİNİ HOLLANDA BİLE ANLADI

  •  

Türkiye yıllardır Batı'ya YPG/PYD ikilisinin PKK'dan başka bir şey olmadığını haykıra haykıra bir hal oldu. Bazılarının işine gelmediği için anlamıyor numarası yaptı, birileri ise açıkça "yok öyle şey" diye kendilerini kandırdılar…

Ama artık dünyada YPG/PYD ikilisinin esasında PKK olduğu ve onların da terör örgütünün Suriye uzantısı olduğunu artık açık seçik görülüyor.

Bizimle geçmişte ters düşen, hatta her ak dediğimize kara diyen Hollanda bile bu konuda bizim yanımızda yer aldı.

Mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, YPG'nin insan hakları ihlallerinde bulunduğunu ve terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğunu açıkladı. Blok, Dışişleri Bakanlığı Komisyonundaki milletvekillerinin hükümetin Suriye'deki muhaliflere verdiği destekle ilgili sorularına yazılı cevap verdi.

Hollanda hükümeti tarafından "Suriye Demokratik Güçleri (SDG)" adı altındaki YPG/ PKK'ya destek verilmediğini belirten Blok, "YPG tarafından yapılan insan hakları ihlalleri hakkında çeşitli raporlar yayımlandı. Buna ek olarak YPG'nin Avrupa Birliğinin (AB) terör örgütleri listesinde bulunan PKK ile bağlantısı var. Ayrıca YPG'nin rejim ile bağlantıları var ve özerk bölge isteğine ulaşmak için ılımlı muhalif gruplara karşı mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Bir muhalif grubun silahlandırılması için uluslararası yasal dayanak olması gerektiğine dikkati çeken Blok, "Silahların sadece DEAŞ'a karşı kullanılma hedefi olsaydı, bunun için yasal bir temel oluşabilirdi. İnsan hakları ihlalleri raporu, SDG'de dominant rolü üstlenen YPG'nin rejimle temasta olması ve YPG'nin PKK ile bağlantısı gerçeği, Hollanda hükümetinin SDG'ye destek vermemesi için bir sebeptir." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Af Örgütünün ve İnsan Hakları İzleme Örgütünün YPG/PKK hakkındaki raporlarına dikkati çeken Blok, raporda yer alan YPG/PKK'nın bölgedeki insanlara uyguladığı baskı ile insanların oradan kaçmalarına, çocukların sokakta veya evlerinden kaçırılarak zorla YPG/PKK'ya alınmalarına ve insan hakları ihlallerine vurgu yaptı.

Yani başından beri Türkiye neler söylüyorsa Bakan Blok da onları teyit etti. ABD, YPG/PYD/PKK ile iş birliği yaparak Amerikan terör örgütleri listesinde olan PKK yüzünden ülke yasalarını da çiğniyor…

ABD’nin DAEŞ ile mücadele diye bir derdi yok, hiç de olmadı. Onların aklı fikri bir avuç teröristi kullanıp Suriye’de Arap toprakları ve bilhassa petrol ve doğal gaz yataklarını ele geçirmek… 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums