Muharrem Ayı!

  • 23.09.2017 00:00

  Muharrem ayı yaygın bilinenin aksine Şiilerin orucu değil.

zira Müslümanlığın ehlibeyt mezhebinden/Şiiler de Müslüman orucu tutuyor, Muharrem'de sadece Kerbela için bir günlük yasa giriyorlar.

Muharrem'i ve aşureyi Nuh'un Gemisi efsanesine dayandıran Aleviler var.

onlar meçhule giden bir geminin yolculuğunun ne kadar süreceği bilinmediğinden gemideki yiyeceğin idareli/kontröllü kullanıldığını ve karaya gidene kadar artan yiyeceklerden yapılan yiyeceğe varılan 10. güne atfen aşura dendiği ve bunu her yıl anarken insanlığın tüm mağduriyetinin de anıldığını anlatıyor.

bazı Aleviler Muharremde oruç tutmuyoruz, bir nevi perhizle nefsimizi, davranışlarımızı, sabrımızı, cana, gelecekle bağımızı terbiye ediyoruz diyor ve ekliyorlar, bunu sadece Kerbela mağdurları/12 imam için değil tüm insanlık p mağdurlar için yapıyoruz, diyorlar.

ama bunun yanısıra, 12 imam/Kerbela için diyen de var, oruç tutuyoruz diyen de var.

amacın teması değişik.

ama endişe verici değil.

ortak duruş var.

Alevilerde ortak duruş, mağduru anlama ve mağduriyete karşı birlik olma, omuz omuza vermek.

bu duruşa insanlığın ihtiyacı var.

keşke herkes ayrı duruşu sağlayabilse, böylesine ayrı görüşte olmasına rağmen ortaklaştırabilse.

ama maalesef Aleviler içine de karışmış bir tutum var ki, onlar, kendileri gibi düşünmeyenleri fikren ve fiziken red ediyor, söz hakkı tanımıyor, ali kıran baş kesen olmuş, ifade hakkına tehditlerle galiz sıfatlarla kılıç sallıyor, bizim gibi düşünmeyenlere söz hakkı vermeyin sakın diye naralar atıyor.

Aleviler bu insanlara da susuyor, beki de sabır ile bunların ıslahını bekliyor.

herkesin Muharrem'i inancı doğrultusunda ola.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums