ELİTİZM BATMAN'DA BATTI

  • 31.08.2020 00:00

 Işıl Özgentürk'ün Batman'da kadınların "bir bürokratla evlensin kurtulsun beklentisinde" tespiti, tek boyutlu objektifçi birine doğal olarak hemen evet dedirtir.

Yıllardır ekonomisi geri, feodal kültürün tasallutu altında diye küçümseme bombardımanında kalmış zihinler için böyle bir tespit bile "vay be, ne gerçekçi bir yazı be!" övgüsüne maruz kalabilir.

Modernitenin ürettiği yapı bu.

Buna çok boyutlu düşünmenin giderek sıfırlandığı eğitim sistemi de eklenince yazı, koşar adım, özgürlükçü bir bakış bile olabilir.

Acaba öyle mi?

Batman'ın kültürel yapısındaki değişiklikler siyasal yoğunluğun etkisiyle bölgenin ekonomik ve sosyolojik şekillenmesinin çok üstünde, ama konu bu da değil.

Bu beklenti tespiti evvela her bölge için geçerli, çünkü yoksulluk yaygın ve yoksul ile zengin arasında öyle derin uçurum var ki bu durumda teminatlı gelir tabi ki tercihli.

Yazarın tespiti öyle kesin ki her bölgede var ancak Kürdistan illerinde belki biraz fazla filan değil, doğrudan öyle, gözler camda, kadınlar bir devlet memuru gözlemekte.

İrrite eden, isyan ettiren nokta da burada.

Yazar ta baştan küçümsediği, yazsa da soruşturulamaz, vurması serbest konu olduğu için araştırmasına soruşturmasına gerek yok, bir tanık yetmiş paldır küldür karalamasına.

Ana gerekçe, ana önyargı, ana kibir, ana neden, şövenizm:

Kürd baştan ikinci sınıftır.

Yazar yazının başından sonuna neden peşinde de değil zaten.

Zira bu bir makale değil.

Yazar  yanlış gördüğünü küçümsemekte, teşhir etmekte, porno çukurunda debelenip içini rahatlatmakta.

Bunlar cumhuriyet devletinin halka dayattığı  elitist kast elemanları.

Evrensel kriterleri yok, her koşulda ve her yolla zihinlerindeki  devletleri destekler.

Şimdi tam zıtları da üredi.

Devletin ürünleri dünyanın her yerinde böyleler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums