Kürt bakışıyla Hurşit Külter senaryosu

  • 11.10.2016 00:00

 Hurşit Külter olayı konusunda, son kez yazıyorum, anlayan anlar anlamayan da ya art niyetlidir ya da cahilliğinin kurbanıdır.

Bir canın hayatta olması, elbette çok güzel bir durumdur. Buna sevinmeyen insan değildir. Birey olarak, bu konuda elimden geldiğince takipçisi oldum. Yaptığımız analizlerden, sorgulamalardan, art niyetli ve bu yanlışın parçası olmuş takımının çıkarımlarına şaşıyorum. Efendim, sağ salim bir insanın hayatta olması, sizi rahatsız mı ediyor, ille de ölmeli miydi gibi, art niyetli ve bu senaryonun doğuracağı haklı sorgulamalar karartılmak istenmekte.

Birçok insanımız bu olayı Aysel Malkoç olayıyla da karıştırıyor. Böylesi çok yorumlara da rastladım. Ama keşke Aysel Malkoç olayına benzese, çünkü Aysel Malkoç olayı, bundan çok farklıdır. Malkoç kendi rızasıyla PKK'den uzaklaşıp, saklanıyor. Bunlar da habersiz oldukları için, bu olayın peşine düşüp, bilmeden kayıp kampanyaları düzenlediler. Oysa bu olay çok farklı, çok.

Burada bu şahsın nerede olduğu, ne yaptığından haberdar oldukları halde, kamuoyunu kullanan, aldatan ve Hendek başarısızlığını unutturmak adına, bir mağdurluk algısı yarattılar. Bu olay, ta BM ye ve ABD'nin gündemine, dış işlerinin hesap sormasına kadar uzandı. AB parlamentosu olaya el attı. İlk defa uluslararası bir tepki oluştu. Hendeklerin Kürt halkına verdiği acılar, ölümler ve coğrafyanın tarumar edilmesi, sivil halkın mağduriyeti, can güvenliği yapılan kötülükler, hukuksuzluklar bu denli sorgulanmamış ve dünya sadece seyretmişti.

Sonuçta işin bir düzmece olduğu ortaya çıkıyor. Uydurulan senaryo ise, inandırıcı değil. Peki, bu senaryodan sonra, dünyadaki yardım kuruluşlarının, duyarlı kamuoyunun bundan böyle Kürtlerin maruz kalacağı böylesi durumlarda, tavrı ne olacak sizce? Bu duyarlılığı bir daha gösterirler mi? Artık böylesi konularda, inanın sorgulayıcı olur ve görmemezlikten gelirler.

Kürtler kendilerine yapılmış bu kötülükten ötürü hesap sormalı ve hendek saçmalığının peşini bırakmamalı ve sorumlularını sorgulamalıdır. Hatta bu yalana alet olan dünyadaki insani yardım kuruluşları ve içerideki kamuoyu bu düzmece yalanın peşine düşmeli ve hesap sormalılar. Hurşit Külter ve onun siyasi ortakları, hem amaçsız ve hiç bir kazanı mı olmayan hendek kalkışmasında 7 bin gencinin kanına girdiler, Kürdistan'ı tarumar ettirdiler, hem de bundan sonra Kürtlerin maruz kalacağı böylesi hayati durumlar da, kamuoyunu, dünyayı duyarsız ve şüpheci bir konuma soktular.

Yapılan, mazlum bir halk olan ve böylesi faili sözde meçhul; ama derin devletin cellatlarının kurbanı olmuş ve bundan sonra da olacak Kürtlere karşı yapılmış en büyük kötülüktür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums