İhanet nedir, hain kimdir-1

  • 19.01.2017 00:00

 Hemen en doğrudan, en kaba ve en sert biçimde ifade edelim; bütün darbeciler haindir. Bütün darbeler ihanet fitneleridir. Özgür iradeye, seçilmiş otoriteye karşı, silahla yapılan tecavüz, toplumsal dokumuza yapılan barbar bir saldırı olduğu için hepimize ihanet eden bir pratiktir. Hem hiçbirimizin özgür iradesine saygı göstermez, hem de silahın gücüyle özgür irademize rağmen bizi köleleştirir. Darbe ihanettir. Darbeci haindir.

Darbeler tarihi, ihanetlerin tarihidir. Bu tarihte hainler resmi geçit yapar. Darbelerin başarılı olması ya da başarısızlıkla sonuçlanması bu gerçeği değiştirmez. Sonuç itibarıyla darbeci hainler özgür irademizi rehin alan ihanet şebekelerinden başka bir şey değildirler. Darbecilik onur kırıcıdır. Bütün darbelerin kırdığı ilk şey haysiyetlerimizdir.

Rıza üreterek şekillendirdiğimiz siyasal sistemi terörize eden, ikna yerine her birimizin canını bomba ya da kurşunla almaya çalışan bütün teröristler haindir. Bütün terör örgütleri ihanet içindedir. Demokratik zeminlerin meşruiyetini tanımayan, sivil siyasal imkanlara sırt dönüp, kestirme yoldan hepimizin içine korku salarak istediği sonucu alacağını sanan ya da faaliyetini böyle tasarlayan zihin ihanet zihnidir. O kafa kesin haindir.

İnsan öldürmek üzere programlanmış, insan öldürmek üzere kendine yatırım yapmış, insan öldürmenin her yolunu meşru ve mübah gören bütün terör örgütleri önce insanlığa ihanet ederler, sonra da bağrından çıktıkları topluma. DEAŞ, PKK ve benzeri terör örgütleri, kanlı eylem ve tarihleriyle birer ihanet çeteleridirler. Hangi sosyolojinin ürünü ya da hangi toplumsal dönem ve tarihsel sürecin eseri olurlarsa olsunlar, varlık nedenlerini insan kanıyla beslenmeye indirgedikleri için, her eylemleriyle insanlığa karşı ihanetin destanını yazarlar. İstisnasız onlar adına silah kullanan herkes açık seçik şekilde haindir.

Toplumsal yarar ilkesine zerre kadar değer vermeyen, kendisine emanet edilmiş, hepimiz için hayati değerde olan bilgi ve belgeleri kişisel ikbal ya da maddi menfaat karşılığı bir başkasına satan, paylaşan ya da ifşa eden kişi haindir. Bu sefilliğin adı da ihanettir. Belli bir toplumsal sözleşmeyle yan yana gelip kader birliği yapan her topluluk, kendine ait, kendi geleceğini ilgilendiren çok önemli belge ve bilgilere doğal olarak ‘’sır’’ muamelesi yapar. Bu sırların pazarlanması, deşifre edilmesi kabul edilemez. Buna yeltenen her kişi konumu, yetkisi, statüsü ne olursa olsun haindir.

Lafı hiç uzatmaya gerek yok bütün ajan ve casuslar ihanetçidir; haindir.

Üç kategoriye sığdırdığım ihanet ve hain kavramlarının ortak özelliği şiddetli saldırganlık, toplumsal siyasal yapıları şiddetle yok etme ve özgür irademizi zorla baskı altına alma pratiklerinin sonucunda şekillenir. Hepsinde zor kullanım vardır. Hepsinde ölüm ve ölüme sebebiyet verme vardır. Bu bakımdan söz konusu kavramların düşünceyle ya da düşüncenin özgür biçimde ifade edilmesiyle hiçbir ilgi ve bağlantıları yoktur. Zor kullanmak, şiddet kullanmak asla ve kat’a düşünceyi özgürce ifade etme hakkı ile açıklanamaz.

Hiçbir toplum ihanete ve hainlere hoşgörü ile bakmaz. İhanet ve hain hiçbir kültürde himaye görmez. Her toplum bu suç kavramlarına karşı merhametini askıya alır. Bu büyük suçlar karşısında sevgi sağırlaşır. Affetme duygusu körleşir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums