FETÖ çetesi neden himaye ediliyor?

  • 22.07.2017 00:00

 Batı, FETÖ çetesini neden himaye ediyor? Batı dünyasında azgın dalgalar halinde yükselen İslamofobya’ya rağmen FETO çetesinin büyük bir hoşgörü ile karşılanıp himaye görmesi size de tuhaf gelmiyor mu? Doğrusu, özü itibariyle Humeyni tarzı bir organizasyonun Batı başkentlerinde resmi olarak korunup kollanması bana hiç de sıradan bir olaymış gibi gelmiyor. Batı dünyasının artık yalnızca insan haklarına odaklandığını söylemeyin lütfen. Komik oluyor. Batı’nın FETÖ himayesinin altında çok ciddi ekonomik ve siyasi çıkarlar yatıyor.

Sözü fazla dolandırmadan hemen şu tespiti ifade edeyim. Batı yalan makinasının yarattığı algıya göre Türkiye’de hala darbe yapmanın ekonomik ve siyasi koşulları var. Recep Tayyip Erdoğan’ın "Diktatörlükle suçlanmasının" biricik nedeni, darbenin siyasi koşullarını sürekli canlı tutmak içindir. Siz de takdir edersiniz ki, bir diktatörü normal demokratik yollarla devirmek bir hayli zor bir iş. Ama askeri darbe ve cuntacılık ile bu işi başarmak hem daha kolay hem da az maliyetli.

Batı medyasında yayınlanan haber ve analizlerin satır aralarında gizlenen niyeti okumak için daha dikkatle yapılacak bir araştırma şu sonuca varacaktır. Batı; Türkiye’de AK Parti iktidarına karşı neredeyse tek alternatif olarak hala FETÖ'cü darbecileri görmektedir. Eğer bu doğruysa (ki doğrudur) yapılması gereken tek şey FETÖ'yü himaye etmektir. Batı dünyasında Erdoğan düşmanlığından beslenen çevreler için bu durum çok kıymetli bir imkan ve koşuldur.

Esasında bu denklem içinde manidar olan bir dizi konu başlığı var. Belki de en ilginci, FETÖ İslamcı bir örgütlenme olarak bilinmesine rağmen İslamofobya nefretinden muaf tutulmasıdır. Çete liderinin en büyük imam olduğu açıkça biliniyor. En büyük imamın, bütün şebekesini imamlar aracılığıyla yönettiği de biliniyor. Kendilerini maskelemek için oluşturdukları bütün sivil kurumların, tıpkı askeri kurumlar için tek merkezden ve yine imam (komiserler) tarafından yönlendirilip yönetildiği de çok iyi biliniyor.

Bu bilgiler öyle aleni, öyle belirgin ve öyle somut ki ayrıca başka bir kanıta da ihtiyaç yoktur. Fetullah Gülen bu darbeci şebekenin başıdır ve hala Birleşik Devletler’de özgür bir vatandaş olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Peki, ABD bu açık kanıtlara rağmen nasıl oluyor da bu konuda hiçbir şey yapmadan sessizliğini korumaya devam ediyor?

Bunun iki nedeni var. Birincisi Batı dünyasının yekpare olmasa bile önemlice bir bölümü Erdoğan’ın işbaşından uzaklaştırılması gerektiği fikrinde hem fikir. Dolayısıyla Erdoğan’ı zayıflatacak bir gücü zayıflatmayı düşünmüyorlar. ‘Bir gün lazım olur’ düşüncesiyle FETÖ’yü himaye etmeye devam ediyorlar.

İkincisi, Türkiye’de ana muhalefet dahil, hemen hemen sol güçlerin tümü, FETÖ meselesinde AK Parti ile aynı fikirde değil. AK Parti ile aynı fikirde olmamaları gayet normal ama darbe ve darbecilerin niteliği konusunda ayrışmak da normal değil. Çünkü sol muhalefet açık ve içtenlikle FETÖ’cü darbecileri ne kınıyor ne de FETÖ’ye karşı herkesi ikna edecek sağlam bir pozisyon alıyor.

İşte Batı dünyasında FETÖ çetesinin gördüğü hoşgörü ve himayenin bir diğer nedeni de budur. (Bu konuya devam edeceğim.)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums