Ankara, Maltepe’ye ‘evet’ derse!

  • 26.12.2016 00:00

 Çocuklar Üşümesin kampanyası için Batman’dan gelen, engelli kardeşlerimize Tekerlekli Sandalye talebini karşılamak için geçen hafta Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Bey’in kapısını çaldım. Sağolsunlar, talebime olumlu cevap verdiler. Tekerlekli sandalyeyi hızla Batman Valiliği’ne ulaştırıp, engelli kardeşimizin hayır dualarını aldık. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak, öyle sanıyorum sevapların en büyüklerinden biridir.

Bazen böylesine hayırlı işler için, bazen de sırf dostluk çerçevesinde çok sık olmasa da belediye başkanlarını ziyaret eder, mümkün olduğunca oyalamadan kısa tuttuğum sohbetlerle çalışmalarını dinlerim. Bu başkanlar yerel düzeyde icraatçı makam sahibidir ve vatandaşlar için neler yaptıkları ilgimi çeker.

Tekerlekli  sandalyenin vesile olduğu bu ziyaret, planladığımdan biraz uzun sürdü. Bu sıralar kişisel gündemimi meşgul eden iki konu var; biri Çocuklar Üşümesi projesi, diğeri de üşüyen çocukların ebeveyenlerine sağlayabileceğim istihdam olanakları.

Maltepe  Belediye Başkanı Ali Kılıç önüme koyduğu projelerden söz ederken, ki-  kentsel dönüşümden kreşlere kadar- birçok proje serdi masaya. Ancak, benim dikkatimi en çok M’expo projesi çekti.

M’expo, Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi        

Ali Kılıç, bu projeyi diğer bütün çalışmalarından ayrı tutuyor. Deyim yerindeyse, M’expo onun göz bebeği. Dinledikçe hak veriyorum. M’expo’da istihdam, bölgesel kalkınma, ulusal ekonomiye katkı ve Türkiye için yeni bir prestij kapısı gördüm.

İçinden geçmekte olduğumuz ekonomik ve siyasal süreç, bir dizi ekonomik ve siyasi tedbirin yanı sıra özellikle yeni yatırımlar yaparak oluşturulacak yeni istihdam alanlarının yaratılmasını adeta elzem haline getiriyor. Bu süreçteki ekonomik ve siyasi sıkışmayı aşmak, ancak böylesi cesur adımların atılmasıyla mümkün hale gelebilir.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın M’expo’su ile, 600 kişiye daimi olmak üzere, 20 bin kişiye istihdam açılacak. Yine Başkanın ifadeleriyle; ülke ekonomisine yılda 1,5 milyar dolar gibi bir katkı sağlanacak. Dünyanın sayılı fuar merkezlerine baktığımızda, ‘Başkan Kılıç karnından konuşuyor’ diyemiyoruz. Çünkü M’expo, 200.000 metrekare kullanım alanı olacak şekilde projelenmiş. Bu büyüklük ile gerçekleştiğinde M’expo, dünyanın en büyük fuarları arasında 14. sıraya yerleşecektir. Çok önemli bir konum. Avrupa’nın önemli fuarları, Almanya adresli görünüyor. İşte M’expo, bu adreslerden birini Maltepe’ye taşıyacak görünüyor. Dünyanın belli başlı markaları yılda çok kez Maltepe’ye gelecek. İstanbul Anadolu yakası, her fuar döneminde onbinlerce konuk ağırlayacak. Yani, otel, lokanta ve taksicilik sektörü başta olmak üzere, bölge esnafı nefes alacak. Hangi ülkede olursa olsun fuarlar, dünyaya açılan kapılardır. M’expo da Türkiye için dünyaya açılan yeni bir prestij kapısı olacaktır.

Peki, Başkan Kılıç’ın bu projesi gerçekleşir mi?

M’expo’nun gerçekleşmesi için, Ankara’nın yeşil ışık yakması yeterlidir. Başkan Kılıç, projeyi 15 Temmuz’da buluştuğu Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a sunmuş. Ankara’da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de anlatmış. Hiçbiri de surat asmamış. Ankara’nın olası yeşil ışığının ardından geriye bir tek unsur kalıyor: Yer!

200.000 metrekare kapalı alana projelenen M’expo, beş-on katı çevre ve otoparkları ile büyükçe bir yere ihtiyaç duyuyor. Yer var, ama Maltepe Belediyesi tasarrufunda değil. Şehir dışına taşınan askeri kışlalar. Maltepe’nin de böyle bir askeri arazisi var ve Başkan Ali Kılıç’a göre M’expo için biçilmiş kaftan.

Gördüğüm kadarıyla dev bir proje. Özellikleri ve getirileri ortada. Maltepe kazmayı vurmaya hazır. Söz ve yetki Ankara’da: Haydi hayırlısı…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums