Batı ikiyüzlü de, siz çok mu dürüstsünüz

  • 18.11.2015 00:00

 “Başkasının üstündeki çamurla, kendi elbiseni temizleyemezsin” diye defalarca nasihat ettik ancak Müslümanlar hâlâ aynı yöntemle elbiselerini temizlemeye çalışıyorlar.

Bir söz var ağzınızda, sakız gibi çiğniyorsunuz: “Batı niye Ortadoğu’daki katliamlara sessiz, niçin aynı tepkiyi göstermiyor, niye ayağa kalkmıyor? İşte Batı’nın ikiyüzlülüğü!

Söylediklerinize itirazım yok. Batı’nın, Batılı devletlerin ikiyüzlü ve çifte standartlı olduğunu zaten Batılı yazarlar ve aktivistler de kabul ediyor, söylüyorlar. Kızılderililer boşuna Beyaz Adam’a “solukyüzlü” ve “çatal dilli” demediler ya!

Ancak şunu sormak istiyorum size, ey canımın içi Müslüman din kardeşlerim, sevgili ama çok nefretli İslam dünyası:

 

BATI İKİYÜZLÜ DE, SİZ ÇOK MU DÜRÜSTSÜNÜZ?

Batı’yı, Ortadoğu’daki katliamlara karşı tepkisiz kalmakla suçluyorsunuz. Sizi duyan da, bu katliamlar karşısında infiale kapılıp dünyayı ayağa kaldırdığınızı sanır. Örneğin daha geçen yıl, Ortadoğu’nun orta yerinde ve sizin gözlerinizin önünde yaşanan Êzidî Soykırımı karşısında nasıl bir tepki gösterdiniz? IŞİD barbarları Êzidî çocukları dağ başında açlıktan öldürüp Êzidî kadınları köle yaparak onları köle pazarlarında satarken, bu insanlık utancına karşı sizin, İslam dünyasının nasıl bir tepkisi olmuştu?

İsviçre’deki alt tarafı bir cami minaresi için dünyayı ayağa kaldıran, Fas’tan Endonezya’ya meydanlara inip kitlesel protesto gösterileri düzenleyen İslam dünyası, gözünün önünde Êzidî çocukların dağ başında açlıktan öldürülmesi, Êzidî erkeklerin tavuk keser gibi boğazlanıp toplu mezarlara atılması, Êzidî kadınların köle pazarlarında satılması, onlarca yüzlerce değil binlerce Êzidî kızının tecavüze uğraması karşısında kılını kıpırdatmış mıdır? Êzidî soykırımını telin için bir tane bile gösteri oldu mu İslam dünyasında?

Batı ikiyüzlü, çifte standartlı. Elhak, doğrudur. Peki ama, siz çok mu dürüstsünüz?

Tarihin kaydedeceği en korkunç ve en barbar soykırımlardan biri olan ve 200 bin Kürd’ün gözlerinizin önünde katledildiği Enfal Soykırımı karşısında nasıl bir tepki göstermiştiniz meselâ? Batı gibi “ikiyüzlü” olmayan çok dürüst ve pek bir namuslu İslam dünyası, Halepçe Katliamı karşısında ne yapmıştı?

Bilmiyorsanız, ben söyleyeyim: Halepçe Katliamı’ndan sadece üç gün sonra Kuveyt’te İslam Konferansı Teşkilâtı toplantısı yapıldı ve orada, Halepçe Katliamı’nın bahsi bile edilmedi! Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50 küsur Müslüman devlet toplantı hâlindeydi ve Halepçe’den tek kelime dahi bahsetmediler!

Batı ikiyüzlü ise de bunu en son dile getirecek olan sizlersiniz! Sizden âla ikiyüzlü mü var?..

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (saw) şöyle buyuruyor: “Kim ki kendisi için istediği bir şeyi, diğer kardeşi için de istemedikçe, gerçek anlamda imân etmiş sayılmaz.

Sizin peygamberiniz bile kabul etmiyor sizin imanınızı, Merkez Camii imamı kabul etse neye yarar? Allah Resulü (saw) sizi Müslüman kabul etmedikten sonra, TC’nin nüfus cüzdanınıza “Müslüman” yazması sizi kurtarır mı?

Meselâ siz, kendiniz için istediğiniz hakları (devlet, bayrak, bağımsızlık, resmî dil, anadilde eğitim), Kürt kardeşleriniz için de istiyor musunuz?

Filistin, Çeçenistan, Keşmir ve Doğu Türkistan için istediklerinizi Kürdistan için de istiyor musunuz?

Araplar’ın 22 devleti var, yetmiyor 23.’sünü istiyorsunuz. Türkler’in yedi devleti var, Arnavutlar’ın iki devleti var. Hepsinin bağımsızlığını desteklediniz ve hiçbirine “Ümmet’i bölecek” demediniz. Ama Kürtler’e bir tane devleti, hattâ bırakın devleti, federasyon veya özerkliği bile çok görüyor ve “Ümmet’i bölecek” diyorsunuz. Siz misiniz Batı’yı “ikiyüzlü” olmakla itham eden?

Peygamber bile böyle bir “Ümmetçilik”i kabul etmezken ve “iman etmiş sayılmaz” diye buyururken, biz Müslüman Kürtler niye kabul edelim?

Filistin’de İsrail askerleri iki Arap’ı öldürse meydanlara inip sloganlar atan ve fakat Kürdistan’da TC askerleri şehirleri harabeye çevirip onlarca Kürd’ü katletse gıkını bile çıkarmayan sizler mi Batı’yı ikiyüzlü olmakla suçluyorsunuz?

Uygur topraklarından bahsederken “Sincan” yerine özellikle “Doğu Türkistan” ifadesini kullanan, ama Kürt topraklarından bahsederken “Kuzey Kürdistan” yerine özellikle “Doğu Anadolu”, “Güneydoğu” diyen sizler mi?

Çok dürüstsünüz maşallah, nazar değmesin! Yahu sizin imanınızı Hinduizm bile kabul etmez. İki dine birden iman etmeyi serbest bırakan bir din olan Şintoizm bile kabul etmez sizin imanınızı. İslam nasıl kabul etsin?

Mademki sizler Batı gibi ikiyüzlü değilsiniz, sizler dürüstsünüz, o hâlde Türkler, Araplar ve Farslar için hak gördüğünüzü neden Kürtler için de hak görmüyorsunuz?

Yahudi bir kadın gelip Filistin halkı için kendini İsrail tanklarının önüne atsa, onu kahramanlaştırırsınız, destanlar yazarsınız, hakkında şiirler kaleme alırsınız. Ama aynı şeyi Türk bir kadın Kürdistan halkı için yapsa, onu sahiplenmek bir yana, bir de o kadına küfürler, hakaretler savurursunuz.

Yıllardır Rachel Corrie ismini dilinizden düşürmüyorsunuz. Rachel Corrie’yi bu kadar çok seviyorsanız, neden onun yaptığını yapmıyorsunuz? İşte SilvanCizreLice; gidin siz de Rachel Corrie’nin yaptığını yapın. Rachel Corrie fotoğraflarının altına “Yolunu Sürdüreceğiz” diye yazıyorsunuz. Sürdürün o zaman! Size engel olan mı var? Gidin Yüksekova’ya, Şemdinli’ye, kendinizi TC panzerlerinin önüne atın ve “Durun! Benim bedenimi çiğnemeden Kürt halkının kılına dokunamazsınız!” diye haykırın, sevgili İslamcılar! Niye yapmıyorsunuz o zaman, bu kadar seviyorsanız Rachel’i?

Siz aslında Rachel Corrie’nin erdemli duruşunu ve ortaya koyduğu onurlu eylemi değil, siz sadece Rachel’in güzelliğini sevdiniz, sarı saçlarına ve mavi gözlerine âşık oldunuz. Çünkü Rachel’in güzelliğini değil de gerçekten eylemini sevmiş olsaydınız, Kürdistan’a gidip aynısını siz de yapardınız.

Batı ikiyüzlüymüş!.. Siz çok mu dürüstsünüz, çok mu dürüstsünüz?

Rachel Corrie’yi bu kadar çok seviyorsanız, Hüda Kaya’dan niçin bu kadar nefret ediyorsunuz?

Frantz Fanon’un ismini dilinizden düşürmüyorsunuz da, İsmail Beşikçi’nin ismi niye hiç çıkmıyor ağzınızdan?

Malcolm X’i bayraklaştırıp kendinize öncü yaptığınızı iddia ediyorsunuz da, o öncünün öğretilerini Kürt halkına uyarlayıp ışığını kendi halkına tutmaya çalışan İbrahim Sediyani’den niçin rahatsız oluyorsunuz?

Ali Şeriatî’nin kitaplarını bu kadar çok okuduktan sonra, nasıl oldu da devletçi oldunuz?

Bütün bir gençlik ve orta yaş dönemleriniz, hayatınızın en dinç kısmı Seyyîd QutbMewdudîBeheştî,Mutahharî okuyarak geçtiği hâlde, nasıl oldu da muhafazakâr oldunuz?

Filistin halkına destek veren Venezuela lideri Hugo Chávez’i 20 sene boyunca alkışladınız da, aynı desteği Kürt halkına veren Güney Afrika lideri Nelson Mandela’dan niye bir alkışı esirgediniz?

Bulgaristan’da Türkçe isimlere yönelik asimilasyon gözünüze bu kadar çirkin göründü de, Türk devletinin Kürtçe isimlere yönelik asimilasyon politikasına, 12 bin 211’i köy ismi olmak üzere 28 bin coğrafî ismin masa başında değiştirilmesine niçin melül melül baktınız?

Neymiş? Müslümanlar öldürülünce Batı tepki göstermiyormuş!..

Bu “Müslümanlar” dedikleriniz, kimleri kapsıyor?

Kürtler öldürülünce siz de tepki göstermiyorsunuz ve Kürtler Müslüman.

sediyani@gmail.com

Twitter: @IbrahimSediyani

Web: www.sediyani.com

HER TARAF

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums