31 Mart, CHP için tarihi bir hezimete dönüşebilir.

  • 12.03.2019 00:00

 Evet, 31 Mart yerel seçimleri CHP için tarihsel bir çöküşe yol açabilir. Görülmemiş bir hezimetle sonuçlanabilir. Cumhuriyet’in kurucu partisi özelliğini ebediyen kaybettiğinin tescili olabilir. Merkeze oynayan siyasal düşüncesinin tasfiyesi gibi bir sonuç ortaya çıkabilir.

Türkiye Cumhuriyeti aklını, devlet aklını, millet hassasiyetini kaybettiğinin, artık sadece bir marjinal cephe partisi olduğunun, HDP yerine ikame edildiğinin, Türkiye’nin milli aklı ve ana omurgası yerine çokuluslu cephede konumlandırıldığının ilânı olabilir.

Projenin ikinci ayağı: CHP artık Türkiye partisi değil

1 Nisan sabahı CHP savrulduğu o yerden bir daha asla çıkamayacaktır. Türkiye’yi, milleti, vatanı, yüzlerce yıllık siyasi aklı ve genetiği reddedip, bu ülkeyle hesabı olanların eline geçen, bu ülkenin siyasi tarih hesaplaşmasında yerli olanın dışına savrulup oradan Türkiye’yi vuran bir siyasi yönelişten söz ediyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına getirilmesi bir projeydi. CHP’yi Türkiye ekseninden çıkarma projesiydi. Şimdi bunun ikinci adımı atılıyor. 31 Mart yerel seçimleri bunun göstergesi olacak.

Eksen’den çıkarılan CHP’nin Türkiye için değil, Türkiye ile hesaplaşmasını izleyeceğiz. Bu ülkeye yabancılaşanların hatta onunla hesaplaşanların eline geçen CHP’nin, ülke ile mücadelesini göreceğiz.

Onlar seçime değil, büyük hesaplaşmaya hazırlanıyor

Yerel seçimler için aday tercihlerine bakınca bu açıkça görülüyor. PKK’lı, DHKP-C’li, AB denetiminde, ABD denetiminde, ne kadar Türkiye düşmanı örgüt varsa onların kontrolünde insanları aday listesine alan bir siyasi partiyi kim böyle konumlandırıyorsa, bir büyük hesap var demektir.

Biz bu hesabın ne olduğunu biliyoruz. Bu hesabın yüzlerce yıllık siyasi genetiğe bayrak açmak olduğunu görüyoruz. Yeniden din, ezan, bayrak, vatan düşmanlığını içinde barındırmanın ne anlama geldiğini biliyoruz.

Tarihin akışına ters bir durum

Tarihin akışına ters bir durum var. Millet yükselirken, devlet yükselirken, tarih dönüşürken milli olana karşı “çokuluslu” bir senaryonun içinde yer almanın ne anlama geleceğini biliyoruz.

15 Temmuz’da bir deneme yaşadık. Bir sonraki hamlede neler yaşanabileceğini, kimlerin hangi senaryonun içinde yer alabileceğini, bunun “CHP Projesi” ile ne alakası olabileceğini anlıyoruz. Yüzlerce HDP’li veya PKK’lıyı listesine alan, bunu, kendi tabanını bile rahatsız edecek şekilde kararlı biçimde yapan, PKK’dan oy isteyen, adayları ezanla dalga geçen bir siyasi partiden söz ediyoruz. Geleneksel CHP’liler bunlara ne diyor, gerçekten merak ediyorum.

CHP bir güvenlik meselesidir artık. Bunu herkes görecek..

29 Aralık 2017’de CHP’nin “Ulusal Güvenlik Meselesi”ne dönüştürüleceğini yazdım. CHP projesinin nerelere uzanacağına dair gözlemlerimi paylaştım. Bugün geldiğimiz nokta burasıdır. Yine 29 Ocak 2019’da; “CHP’yi yöneten gizli akıl kim? Artık CHP diye bir siyasi kimlik yoktur” başlığı altında şunları not etmiştim:

CHP’nin adaylarını kim belirliyor? Akıl hocaları kim? Kim bu gizemli merkezler? Aday isimleri hangi önceliklere göre belirleniyor? Türkiye’nin çıkarlarını mı, toplumsal beklentiler mi, AB çıkarları mı, ABD’nin ülkemize yönelik gelecek kurguları mı, para/çıkar ilişkileri mi?

CHP, İyi Parti ve HDP (PKK)’yı aynı cephede toplayan, bütün silahlı ve silahsız örgütleri CHP çatısı altında gizleyen akıl kimin aklı, hangi gücün aklı? İYİ Parti’nin milliyetçileri HDP’ye mi oy verecek? CHP’li vatanseverler PKK’nın siyasal kanadına mensup adaylara mı oy verecek?

Bu kadar birbirine zıt kimlikleri tek bir çatışmacı cephede toplayan irade yerli değil. Kesinlikle değil. Bu kadar örgütü ve cepheyi tek çatı altında toplayan o irade, CHP adaylarını da büyük oranda belirliyor demektir. Hangi HDP’li’nin CHP’den nerede aday gösterileceğini, hangi toplumsal çatışma izi bırakacak ismin nerede öne çıkarılacağını belirliyor demektir.

Onları bir araya getiren kim?

Bu “çatı” hiçbir şekilde Türkiye’nin merkezinden beslenmiyor. Tamamen çokuluslu bir akıl bu ittifakı da, adayları da belirliyor, öne çıkarıyor. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da etkili olan el, burada da etkili. ABD istihbaratından Alman istihbaratına, CHP’nin öncülüğünü yaptığı ittifakta her ülke var, sadece Türkiye yok.

Türkiye’nin kurucu partisini Türkiye ekseninden çıkarıp ideolojik çatışma örgütüne dönüştüren irade ile İYİ Parti ve HDP’yi (PKK) tek cephe haline getiren irade yeni bir siyasal dalga, çatışma dalgası oluşturma peşinde. Türkiye’nin kurucu partisi aklını da merkezini de kaybetti.

Türkiye’nin ana omurgası ile, siyasal genetiği ile, Türkiye’ye karşı dışarıdan yönetilenler arasında bloklaşma netleşmiştir.Ülkemizin içinde bulunduğu en ciddi siyasi kimlikleşme budur.

CHP diye bir akıl yoktur, “çokuluslu” akıl vardır..

Türkiye’yi kaynaştırıp büyütme, güçlendirme düşüncesi ile hırpalama, zayıflatma, dışarıdan operasyonlara açık hale getirme cephesi netleşmiştir.

Artık CHP aklı diye bir akıl yoktur, çokuluslu akıl vardır. Artık CHP siyasi aklını tamamen kaybetmiş, Türkiye ekseninden çıkarılmıştır. Artık sırtını millete, kendi tabanına değil, örgütlere ve çokuluslu çevrelere dayayacaktır. Artık CHP, bundan sonra Türkiye’ye ateş edecek, Türkiye karşıtı bloktaoperasyonel amaçla kullanılacaktır.

Milletin ferasetini, siyasi genetiği küçümsemeyin

1 Nisan sabahı bunu göreceğiz. Belki, Türk siyasi tarihinin en kritik sonuçlarından biriyle karşılaşacağız. Tabii, CHP ile birlikte hareket eden İYİ Parti ve Saadet’e bunun nasıl yansıyacağını da düşünelim.

Unutmayın, tarih dönerken, Türkiye yükselişe geçerken, milli devlet aklı ve millet feraseti yüz yıl sonra yeniden ayağa kalkarken oluyor bunlar. Kim bilir, belki de CHP’nin siyasi ömrü bitmiştir.

Kimse milletin ferasetini küçümsemesin, kimse tarihi siyasi genetiği küçümsemesin…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums