Zam Ruslardan Duyuru İngilizden Ödemesi Türklerden

  •  

 Şeffaf bir ülkeyiz

Zam oldu mu bunu da duyuruyoruz

Mesela elektriğe zam yaptık

Ya da doğalgaza da zam oldu

Bunu Türk Halkına duyurup faturanızda sürpriz yaşamayın diyoruz. Önleminizi alın diyoruz..

...mu acaba?

***

Son üç aydır enerji fiyatlarına nerede ise istikrarlı şekilde her ay zam yapılıyor. Son zam ise bu haftanın başında geldi.

Elektrik ve doğalgaza yeniden zam yapıldı.

Konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgaz yüzde 9 seviyesinde zamlandı. Sanayici için ise zam oranı yüzde 18’i aştı.

***

Şimdi işin püf noktasına gelelim.

Elektrik ve doğalgaza zam geldi ama bu zam haberi devletin ajansından geçmedi. Anadolu Ajansının (AA) 01/10/2018 tarihli tek elektrik-doğalgaz zam haberi, KKTC’de zamların protesto edilişi olmuş. Göstericiler “akaryakıt zammı”, “elektrik zammı”, “gıda zammı” ve “maaşlar eridi” yazılı dövizler taşıyarak hükümeti protesto etmişler.

Meğerse Türkiye’de böyle bir zam olmamış.

***

Biz elektrik üretiminin önemli bir bölümünü doğalgaz santrallerinden karşılıyoruz. Doğalgazı da yurtdışından ve de büyük kısmını Ruslardan satın alıyoruz. O halde ülkemizde yaşanan doğalgaz zammını Ruslar yapmış olmalı.

Hatta doğalgaz zammına bağlı olarak elektrik zammını da...

Zaten öyle olmalı ki, doğalgaz ve elektrik zammını açıklayan kurum da İngiliz Reuters haber ajansı oldu.

Rusların zammını, İngilizler açıkladı.

Tam bir şer güç operasyonu.

Fatura ise bize, yani bu ülke vatandaşları olan Türk Halkına çıktı. Artık ay sonları gelecek olan elektrik ve doğalgaz faturası daha yüksek olacak. Ama bunu İngiliz haber ajansı söylüyor. Yerli ve milli haber ajansları, medya kuruluşları, TV’ler söylemiyor.

Siz faturayı ödeyin, yeter...

ZAMLAR SAKLANIYOR MU?

Aslında benzer bir süreci benzin ve mazot fiyatlarında da yaşıyoruz. Bilmiyorum farkında mısınız?

Hani seçim öncesi benzin ve mazot zamları yapılmayacak, ÖTV’den indirilecek demişlerdi ya. Hatta Kurban Bayramı sonrası bir kerecik zam yapmışlardı ya. Meğerse akaryakıt zamları da devam ediyormuş.

TÜİK’in enflasyon verisindeki fiyat listesine göre benzin fiyatı Eylül ayında 6,59 TL’den 6,94 TL’ye çoktan zamlanmış bile. Mazot fiyatı da 6,03 TL’den 6,35 TL’ye çoktan artırılmış.

Eylül ayı başında akaryakıtta sadece bir zam haberi açıklanıyor. Onda da “zam pompa fiyatına yansımayacak, ÖTV’den indirilecek” diye ekleme yapılıyor. Oysa zamlar devam etmiş ve pompa fiyatlarına da çoktan yansımış. Eylül ayında pompa fiyatı olarak benzine %5,16, mazota %5,38 ve LPG’ye %6,41 zam yapılmış bile.

STOKÇU MU DEDİNİZ!

Raflarda fiyatlar yüzde 24,5 artıyor

Ama üretimde maliyetler yüzde 46,1 artıyor.

Acaba raf fiyatına yansıtılmayan bu büyük maliyet artışında kim nasıl fırsatçılık yapıyor?

Ortada çok ciddi bir bilgi sorunu var.

Elektrik-doğalgaz gibi bir çok temel girdi ürünleri zamlanmış üretici, zaten maliyet artışını raflara yansıtmamış durumda.

Hatta şöyle ifade edelim: Yüksek maliyetle mal stoklayarak, daha düşük satış fiyat artışı ile mal satmak için kim, nasıl ve ne maksatla zararına stokçuluk yapmak ister?

Şu sıralar ortalıkta bir hain dolaşıyor.

Bu hainin adı da fırsatçı ve stokçu?

Ama devletin resmi rakamları ortada bir fırsatçı ve stokçu olduğunu söylemiyor. Resmi veriler maliyet baskısı altında ezilen, perişan olan bir üretici kesime işaret ediyor.

Sahi kim stokçu, kim fırsatçı?

Ya da kim ülkesi adına zararına üretim yaparak ayakta durmaya çalışıyor?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums