Kılıçdaroğlu’nun bundan haberi var mı?

  • 27.04.2018 00:00

  Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan günü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından sorulan ilk soru doğal olarak Abdullah Gül'ün ortak adayları olup olmayacağına ilişkindi. Cevap olarak, "Sizin o sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır" dendi.

Akşam saatlerinde, bu görüşmeye dair ilk salvo, CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil'den geldi: İrgil, sosyal medya hesabından, "Gül ismini tartışmaya gerek yok. Bizim ve tabanımız için yok hükmündedir. Yaşanan her hukuksuzluk ve haksızlıkta doğrudan payı ve sorumluluğu vardır. Cumhurbaşkanı adaylığı için Gül'e söyleyeceğimiz tek cümle 'Güle güle' olacaktır" yazdı.
Ertesi gün, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise itirazı devam ettirdi: "Fikrimizi aylar önce açıklamıştık, tekrar edelim; demokrasininyıkımında başrol oynayan Gül partimizin adayı olamaz, olmayacaktır." CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul milletvekili de onu destekledi.
Bitmedi, CHP'den -tabii kendi içinden bir aday göstermeye cesareti varsaöne çıkan tek isim olam , verdiği röportajda Gül'ün çatı adaylığına ilişkin sorulan soruya, "Ben ikisinin (Abdullah Gül ve CumhurbaşkanıErdoğan) arasında kalsam Erdoğan'a oy veririm" şeklinde cevap verdi!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise büyüyen dalgaya katılarak, "CHP'ningündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacakda" ifadelerini kullandı.
CHP yönetiminden üst düzey isimlerden art arda gelen bu açıklamalar, Gül'e karşı tabandaki antipatinin artık yönetim tarafından da kabul edildiğini ve mızrağın çuvala sığmadığını gösterir nitelikteydi. İnsanın içinden, "Saadet'le Gül'ün adaylığı için görüşen Genel Başkanınızın bundan haberi var mı?" diye sormak geliyor...
Ki nitekim Saadet ile Gül üzerinden ittifak görüşmelerini sürdüren Kılıçdaroğlu'nun heyetinde de bulunan CHP Sözcüsü , bu çıkışların önünü kesmek amacıyla, "İttifak görüşmeleri devam ederken isimlerin üzerinde tartışılması doğru değil. Biz geniş katılımlı bir ittifakın peşindeyiz. Herhangi bir isim üzerinde rezervimiz yok" açıklamasında bulundu.
Günün sonunda Gül, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yürütüp konuşması gereken zamanda konuşmadığı, Dışişleri Bakanlığı'ndan Başbakanlığa ve ordan Cumhurbaşkanlığına kendisini taşıyan Erdoğan başta yol arkadaşlarınasırtını döndüğü için Ak Parti tabanında kaybetti. 27 Nisan e-muhtırası veCumhuriyet mitingleri hangi sebeplerle gerçekleştirildiyse aynı sebeplerdende CHP tabanında kaybetti. Bu vesileyle "Kupkuru çölleri cennete çeviren gül/ Bir kere daha gelip o gönüllere taht kur" diye mesaj veren Feto'nun gülmemiş olması da en büyük kazancımız oldu.
Artık 'geleneksel Cuma selamlığı'nda mı olur, başka vesile ile mi bilmem ama konuştuğunda bile çok geç kalmış olacak maalesef...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums