BU DÜNYADAN HÜSEYİN ÇAKIR DİYE BİRİ GEÇTİ..

BU DÜNYADAN HÜSEYİN ÇAKIR DİYE BİRİ GEÇTİ..
3.08.2018 - 15:38
1893

 Uzun süredir solunum cihazına bağlı olarak uyutulur vaziyette yaşam mücadelesi veren Çakır enfeksiyonun yayılmasının önlenememesi  sonucu, 3 Ağustos 2018 Cuma günü, sabah saatlerinde hayata veda etti.

HAK, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, DAYANIŞMA MÜCADELESİNDEN UZAKLAŞMADI

Hak, özgürlük, eşitlik, dayanışma kavramlarıyla ilk gençlik yıllarında tanışan Hüseyin Çakır, bu uğurda Türkiye’de verilen mücadelelerin içinde yer aldı.

İlk siyasal faaliyetlerine İlerici Gençler Derneği İGD ile başladı ve ardından Tarihi Türkiye Komünist Partiisi (TKP) ile tanıştı. İllegal dönemde, TKP İstanbul gençlik örgütlenmeleri içinde yer aldı. Sonraları TİP ve TKP’nin birleşerek Türkiye Birleşik Komünist Partisi'ni (TBKP) legal olarak kurma çalışmaları içinde yer aldı.Bu süreçte yayınlanan Adımlar gazetesinde bir süre Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı.

Hüseyin Çakır, TBKP’nin Türkiye’de yasal alanda faaliyete başlaması sürecinde,Nihat Sargın’ın Genel Başkan, Nabi Yağcı’nın da Genel Sekreterliğini yaptığı TBKP’de; birinci büyük kongre sonrası bir dönem MK üyeliğinde bulundu.

Aralık 1995’te “Küyerel Düşünce Grubu” adıyla kurulan, Ekim 2005’ten sonra “Küyerel Düşünce Platformu” adıyla, 2017 yılından sonra da "Küyerel Düşünce Enstitüsü" olarak çalışmalarını sürdüren grubun kurucusu olan Çakır, Enstitü’nün yayını olarak çıkarılan “Küyerel Düşün” dergisinin de editörlüğünü yapıyordu.

Hüseyin Çakır’ın Belge Yayınları tarafından yayınlanan “Solda yenilenme deneyimi TİP-TKP Birliği ve Türkiye Birleşik Konünist Partisi (TBKP)”, “Solda ‘Bir’lik Girişimleri ve Sosyalist Birlik Partisi (SBP) Deneyimi”ve tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı ile gerçekleştirdiği bir nehir söyleşi olan “Elele Özgürlüğe / Zarlar Atıldı Geri Dönüş Yok” adlı kitapları bulunuyor. ( ARTI GERÇEK)

CENAZE TÖRENİ

Hüseyin Çakır’ın cenazesi tedavi gördüğü Çanakkale Devlet hastanesi’nden İstanbul’a getirilecek.

5 Ağustos 2018 Pazar günü İstanbul Beylikdüzü’ndekiFatih Sultan Mehmet Camisi’nde ikindi namazı (Saat: 17.20) sonrası düzenlenecek törenle, Beylikdüzü’nde bulunan Kavaklı Mezarlığı’na defnedilecek…

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums