Murat Yetkin: OHAL altında süreçler şeffaf değil

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Murat Yetkin, son yazısında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden

Murat Yetkin: OHAL altında süreçler şeffaf değil
9.02.2017 - 08:06
1457

 Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Murat Yetkin, son yazısında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenleri yazdı. Gazeteci Ruşen Çakır’ın “Darbe başarılı olsaydı üniversiteden ilk atılacak olan hocaları darbe bahanesiyle atıyorlar” sözlerinden etkilenerek yazısını kaleme aldığını belirten Yetkin, KHK ile görevlerinden alınan akademisyenlerin hem muhalefet kanadından hem de iktidar oluşuna dikkat çekiyor.

 
Murat Yetkin yazısında Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu’nun görevinden alınmasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en ateşli savunucularından köşe yazarı Cem Küçük’ün dahi rahatsız olduğunu belirtirken şu cümleleri kullandı: “Görevine son verilenler arasında mesela Profesör Doktor İbrahim Kaboğlu var. Hukukun üstünlüğünü öne koyan, yanlış bulduğu her adımı kimden gelirse gelsin eleştiren, ama eleştirdiklerinin çoğunluğu tarafından da saygı gören Kaboğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı idi. Kaboğlu’nun çıkarılması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en ateşli savunucularından köşe yazarı Cem Küçük dahi rahatsız etti. Küçük, tam da referandum öncesi bu tür adımların içeriden sabotaj olma ihtimalini dile getirdi. İktidar cephesinin itirazcıları arasında Anayasa hukukçusu Osman Can da var mesela. Bunda belki Küçük’ün dikkat çektiği zamanlama kadar, ihraç edilen isimlerin öyle bir çırpıda ortak bir paranteze alınabilecek, kolaylıkla PKK’lı, FETÖcü filan diye suçlanabilecek isimler olmamasından kaynaklanıyor.”

Gazeteci Yetkin, ihraç edilen 330 kişiden 115’inin ya Barış için Akademisyenler bildirisinin imzacısı ya da imza atanlarla dayanışma bildirisinin imzacılarından olmasından dolayı tüm akademisyenlerin aynı sepete koyulamayacağını belirtiyor. Profesör Türkiye’ye nöropsikoloji bilimini getiren “Barış için Akademisyenler” bildirisi imzacısı Doktor Öget Öktem Tanör, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası Şefi İbrahim Yazıcı, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölüm Başkanı Profesör Doktor Tülin Sağlam ve Kars’taki Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden kamuoyunun daha çok Meclis’e başörtüsü ile geldiği için yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı’nın eşi olarak tanınan Profesör Doktor Cihangir İslam’ın da ihraç edilmelerine değiniyor.

Tecrübeli gazeteci yazısını şu cümlelerle tamamlıyor:

Ama her halükarda Ruşen Çakır’ın haklı olduğu bir nokta var. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin arkasında ABD’de mukim Fethullah Gülen’in gizli örgütlenmesinin bulunduğu konusunda iktidar ve muhalefet birleşiyor. Eğer o darbe hükümetin, Meclisin, milletin ve en önemlisi cuntacılara karşı duran ordunun çoğunluğunun direnişiyle boşa çıkarılmamış olsaydı, darbeciler muhtemelen aynı, ya da benzer isimleri hapse atmış, ya da işten çıkarmış olabilirlerdi. Olağanüstü Hal altında süreçler şeffaf değil. Ne olup bittiğine tam teşhis koymak için elimizde yeterince sağlıklı bilgi bulunmuyor. Ama yine de içeride bir şeylerin fena halde yanlış gittiği izlenimi yayınlıyor; bizden söylemesi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums