Yavuz Baydar: Genetiği değiştirilmiş yargı, Türkiyenin boğulmasıdır

İstanbuldaki katliamın kanı daha kurumadan, acılar taptazeyken, cevap bekleyen binlerce soru varken, Körfezde köprü

Yavuz Baydar: Genetiği değiştirilmiş yargı, Türkiyenin boğulmasıdır
2.07.2016 - 00:23
1719

 İstanbul'daki katliamın kanı daha kurumadan, acılar taptazeyken, cevap bekleyen binlerce soru varken, Körfez'de köprü açılışıyla coşmadaki ahlaksızlığa şaşan ve isyan edenleri hiç iyi haberler beklemiyor.

AKP zevatının muazzam vurdumduymazlığını, akıllara seza pişkinliğini kalıcı kılacak, beyefendileri daha da azgın hale getirecek başka bir gelişme köprü açılışıyla neredeyse eş zamanlı olarak Meclis'te gerçekleşti.

Yargı yürütmeye tabi kılındı.

AKP'nin ülkedeki her türlü akıl ve vicdan sahibi insana meydan okurcasına kabul ettirdiği 'Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un anlamı budur.

Aynen medya gibi, 'Genetiği Değiştirilmiş' bir yargı var artık.

Bu hayırsız adımı heyecanla bekleyen Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra, Temmuz sonundan itibaren, iktidar ve yardakçılarının frenlerini iyice boşaltacak bir sistemin kurdelesi kesilecektir.

Partizanlaşmış bir yüksek yargı düzeninin, zaten evlere şenlik durumdaki can, mal güvenliğine; hak-hukuk alanına nasıl yansıyacağını, enkazın nasıl kabaracağını şimdi hep birlikte izleyeceğiz.

***

Haber iyi değil dedim.

Dedim ama, derdi gerçekten de farklı bir iktidar alternatifi üretmek olanlar için bir 'yeni durum' da var.

Dış politikada eski formatlara geriye çarka eşlik eden, Erdoğan imzalı 'hafızayı sıfırlama' veya 'sil baştan' söyleminde gizli bu yeni durum.

Rusya ile uzlaşmaya Kırım'ın kurban edilmesi belki o kadar su yüzüne çıkmadı ama özellikle İsrail boyutunda, İHH üzerinden ve de 'güçlü müttefikimiz İsrail' tabirleri AKP'nin kök tabanında yenir yutulur cinsten değil.

Beştepe'nin otoriterleşme ısrarına iyice sinmiş olan 'Al, kullan, posasını çıkar, sat veya at' felsefesinde sıranın kendilerine geldiğini anlayan bu tabanın bir kısmı eğer güçlü bir avantalanma görmezse AKP'yi terk edecektir.

Erdoğan, muhafazakâr kesimde en kırılgan dönemini yaşıyor.

Ve bunu biliyor.

'Tam yetkili başkanlık' hülyasından vazgeçmeyeceğine göre, geçse bile malum sebeplerle asla iktidardan inmek istemeyeceğine göre, 'genetiği değiştirilmiş yargı' zemininde MHP tabanına en üst dozda -daha çok kan ve şehadet- militarist milliyetçilikicraatı sergileyerek yola devam edecektir.

Türkiye'yi nasıl bir geleceğin beklediğini tahmin edin.

***

Makas değiştirmek mümkün mü?

En temel demokrasi değerlerinde buluşmayı sağlayacak bir 'ortak cephe' için, bu 'yeni durum' gerçekçi bir fırsat mı?

AİHM eski yargıcı Rıza Türmen'le Prof. Binnaz Toprak'ın öncülüğünü üstlendiği hareket, fazla beklemeden hemen yaz sonrası bunun inşasını deneyecek.

İstanbul katliamının hemen öncesinde çok farklı renklerden kesimleri buluşturan toplantı, bir umut ışığı.

'Türkiye giderek büyüyen bir demokrasi krizi içinde, hızla karanlık bir geleceğe doğru sürüklenmektedir' deniyor, 'demokratik cephe' başlangıç bildirgesinde.

'Hukuk devleti rafa kaldırılmıştır; yargı tamamıyla iktidara bağımlı hale getirilmiştir.'

'Yaşamlarının en üretken evrelerinde binlerce genç insan, kazananı olmayacağını bildiğimiz kanlı bir savaşta kaybedilmektedir.'

'Kimsenin can güvenliği kalmamıştır. Bir yıl içinde patlayan canlı bombalar sayısız can almış; göz göre göre gelen katliamlar konusunda siyasi iktidar hiçbir şey yapmayarak yeni kayıpların yolunu açmıştır.'

"Bu karanlık durum karşısında demokrasiden yana olan tüm güçlerin asgari demokratik ilkeler etrafında bir araya gelmeleri ihtiyacı yakıcı hale gelmiştir.

"Ortak yaşamımızı düzenleyen demokratik kurallara, kazanılmış haklara, hukuka yönelik saldırılar karşısında demokratik direniş hakkımız meşrudur.'

Bu saptamalara katılmamak mümkün değil.

Genetiği değiştirilmiş medya ve yargı eşliğinde, çok partili parlamenter rejimin tehlikede olduğu açıktır.

Çoğunlukçuluk yerine çoğulculuğu esas alan asgari müştereklerde birleşme girişimi, bana sorarsanız, köprüden önceki son çıkıştır

ÖZGÜR DÜŞÜNCE

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums