Turgay Oğur: Şebnem Korur Fincancı

Eski Türkiye’nin bürokratik vesayetçileri ile yeni Türkiye’nin tek adam vesayetçilerinin aşırı muhabbetinden doğan maraz

Turgay Oğur: Şebnem Korur Fincancı
23.06.2016 - 08:03
1742

 Eski Türkiye’nin bürokratik vesayetçileri ile yeni Türkiye’nin tek adam vesayetçilerinin aşırı muhabbetinden doğan maraz canımızı okuyor. Ezelden beri Adana pavyonundan hallice bir yargı düzeni olması yetmiyormuş gibi birbirlerine alevli meyve tabağı ısmarlama dönemi başladı, iyi mi? Biri diğerinin hasmının malına mülküne el koyuyor, diğeri ötekinin kin güttüklerini içeri tıkıyor. Ortak hedeflerde ellerinin ayarı hepten kaçıyor.

Son olarak Şebnem Korur Fincancı payına düşeni aldı. Hali hazırda basılan ve yurt genelinde dağıtımı yapılan Özgür Gündem gazetesine nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı için hapse atıldı.

Gazetenin resmi genel yayın yönetmeni varken, Fincancı ve bir grup aydının, gazeteye destek vermek için yaptığı sembolik aktivizmden başka bir şey değildi bu ‘terör’ eylemi.

İsterim ki; bu vesile ile Şebnem Hocayı daha iyi tanıyalım. Hiç bir ‘ama’lı cümle kurmayalım onun hakkında. Belleğimizde heykelini dikelim.

Şebnem Fincancı bir tıp doktoru. Belki de bu mesleğin en zor kısmını yapıyor: Adli tıp. Normal biçimde ölmemiş insan bedenlerinde suç delili arıyor. Karşısına gelen vakalar hakkında fikir yürütmeye bile kalp dayanmaz. O dayanıyor ama. Türkiye’nin çiğneyip attığı çocuklarının arkasından adalet tesis etmeye adanmış bir ömür. Bu nedenle derin devlette hasmı çok. Ergenekon davasına bireysel olarak müdahil olan TEK KİŞİ. “Denetimsiz devlet yapılanmasını görünür kılmak” olarak açıklıyor müdahilliğini. “Bugün olsa yine aynısını yaparım” diyor.

Mücadele alanı sadece Türkiye değil. Gazeteci Celal Başlangıç’ın ‘Tükenmez’ isimli kitabında anlattığı bir Bahreyn hikayesi var ki dizi olsa İMDB puanı Bones ve Dexter’ı sollar.

Özetin özeti; Bahreyn’de varlıklı bir ailenin çocuğu önce polis tarafından göz altına alınıyor sonra boğularak öldüğü söyleniyor. Aile bir şekilde konuyu uluslararası platforma taşıyor. Bu hamleye karşılık Bahreyn devleti tedbir alıyor. Şebnem Hoca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı esmer bir kadın olmasının avantajıyla turist olarak Bahreyn’e giriş yapıyor. Burka giyip polisi atlatarak cenaze evine giriyor. Cenazenin yıkandığı alanda otopsinin ilk ayağını tamamlıyor. Kendi ifadesiyle cesedi parçalamak ve sonra toplamak. Aldığı kemik ve doku örneklerini kozmetik tüplerine koyup makyaj çantasına yerleştiriyor. Bu halde yakalansa Bahreyn’in hapishanelerinde çürüyeceği kesin. Bu ihtimal onu durdurmuyor. Yoğun denetimleri atlatıp topladığı otopsi örnekleriyle Türkiye’ye dönüyor. İncelemesinde hem işkenceye hem de boğulma izlerine rastlıyor. Anlaşılıyor ki şizofren olan genç, davranışları nedeniyle polisin hışmına uğramış, karakolda elektrik vermişler. Sonra da öldü sanıp denize atmışlar.

Yaşayanların hukuku için de neşterini kullanmaktan çekinmiyor. Başörtüsü zulmünü kadına şiddet olarak tanımlıyordu. Bizler suya ‘fuu’ derken başörtüsünde hizmet alan hizmet veren ayrımına karşı çıkıyordu. Gerekçesi de önemli: Kişisel ahlakı değil, kurumsal denetimi tartışmamız lazım.

Son olarak Zaman baskınında gazete ile dayanışma içinde olmaktan hiç bir kompleks duymamıştı.

Bu ülkenin insan malzemesiyle ilgili umutsuzluğa kapılanlar için bu yazı burada dursun.

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums