Levent Gültekin: HDP’lilerin dokunulmazlığı niçin kaldırılıyor?

Einstein der ki “Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek deliliktir.”

Levent Gültekin: HDP’lilerin dokunulmazlığı niçin kaldırılıyor?
10.03.2016 - 00:47
2185

 Einstein der ki “Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek deliliktir.”

Einstein’ın bu sözünü dikkate alırsak Türk siyasi tarihi aynı yöntemi uygulayıp farkı sonuç beklemeye dayalı tutumlarla dolu.

Bizde yöntemler hep aynı. Bazen aktörler değişiyor. Bu durumda“Herkes mi deli?” sorusu akla geliyor. Türkiye’de aynı yöntemi uygulayıp benzer sonuç beklemek delilik değil, bilinçli bir politika.

Yani başka bir hesap var.

İktidarlar ülke sorunlarını çözmeyi değil, düşman yaratarak kendi tabanlarını konsolide etmeyi, günü kurtarmayı ve nihayetinde de iktidarlarını sağlama almayı amaçlıyorlar.

Düşman yaratma politikası dünyada uygulanan bir yöntem. Gelişmiş ülkeler, düşmanı genelde dışarıda yaratıyorlar. Biz ise içeride.

Dedim ya, amaç sorunları çözmek değil, iktidarı sağlama almak.

Kürt meselesinde bunu hep yaptılar.

Devlet PKK ile yaklaşık 40 yıldır mücadele ediyor. Bu mücadele yöntemi sorunu çözmedi aksine daha da büyüttü.

Çünkü sorunu yok saydılar. Kürt hareketine siyasette alan bırakmadılar. Partilerini kapattılar. Dokunulmazlıkları kaldırıp vekilleri hapse attılar. Ve bu mücadele yöntemi PKK’yı büyütmekten, meseleyi daha da içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir şeye yaramadı.

Yaramadığını gördükleri halde bıkmadan usanmadan aynı yönteme devam ettiler. Üstelik aktörler değişmesine rağmen.

İslamcılar meselesinde de aynısını yaptı devlet.

İslamcıları; yasak koyarak, seçim barajını yükselterek, parti kapatarak, aşağılayarak, görmezden gelerek engelleyeceğini sandı. Çünkü iktidarda kalmak, tabanlarını korkutup kenetlenmelerini sağlamak için düşmana ihtiyaçları vardı.

İşte, yarattıkları ‘o düşmanın’ bu yöntemlerle nasıl büyüdüğü ve ülkeyi ne hale getirdiği ortada. Kendilerine uygulanan yöntemleri İslamcılar şimdi rakiplerine, ‘yarattıkları düşmana’uyguluyorlar.

Sonucun farklı olmayacağını bilmeyecek kadar aptal olamazlar.

Şundan eminler: Bu yöntemle tabanı bir arada tutup iktidarımızı bir süre daha koruruz.

Hepsi de kendi iktidarlarını bir süreliğine sağlama alıyorlar ama olan da ülkeye oluyor. Bu tür politikaları kendisi için tek kurtuluş gören bir iktidara “HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırarak bu ülkeye büyük bir kötülük yapıyorsunuz” demenin bir sonuç getireceğini beklemek saflık olur.

Peki ne yapacağız?

Susup oturacak mıyız? HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sessiz mi kalacağız?

İktidarların kendi çıkarlarını korumak için düşman yaratma politikalarına asker yazılmaya veyahut bu politikaların malzemesi olmaya devam mı edeceğiz?

Bu ülkede yaşayan yazarlar, gazeteciler, akademisyenler, bireyler olarak sorunların çözülemez raddeye getirilmesine seyirci mi kalacağız?

Hayatımızı cehenneme çeviren iktidarların bu yanlış politikalarına dur diyecek bir toplum aklı ortaya koyamayacak mıyız?

Uyarılar işe yaramasa da, ülkenin iyiliğini düşünen bir odak, bir akıl kaldıysa onlara seslenmek için yazıyorum:

HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Ülkemizdeki derin yaralara bir yenisini eklemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Elbette HDP’lilerin de diğer partilerin mensupları gibi yanlışları, hataları, kabul edilemez söz ve davranışları var. Fakat siyaset zaten bunun için var. Demokrasi bunun için kıymetli.

Demokrasiler şiddete başvurmadan hoşumuza gitmeyen şeyler söylense de konuşmak, tartışmak, sorunlara çözüm aramak, ortak bir akıl üretip bu akılla bir çıkış yolu bulmak için var.

Yasaklayarak, hapse atarak sizi engelleyemediler, siz de kimseyi engelleyemezsiniz.

Bunu artık görün.

Bu yolu tıkarsanız sorunu çözemez, içinden çıkılmaz hale getirirsiniz.

Siyasetin yolunu tıkamak, konuşmayı, tartışmayı engellemek “Ben şiddete davetiye çıkarıyorum” demektir. Kürt meselesi ağır bir şiddet sarmalına hapsolmuş durumda. Buradan çıkmanın yolu siyasetin önünü açıp, şiddeti bir tercih olmaktan çıkarmaktır.

Fakat iktidar tam tersini yapıyor. Siyaset yolunu tıkayıp şiddetin yolunu açıyor. Dokunulmazlıkları kaldırmak ülkeye büyük zararı olacak bir adımdır.

Bu kötülüğü bu ülkeye yapmayın.

Böyle yaparak belki bu gününüzü kurtarabilirsiniz. Ama bilin ki ülkenin geleceğinden çalıyorsunuz.

Bu ülkede yaşayacaksak, şiddetin bir yol olarak görülmesini engellemek istiyorsak siyasetin zemini açık tutmanız gerek.

HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sadece iktidarın veyahut Kürtlerin meselesi değil.

Bu ülkede yaşayan herkesin sorunu.

Ya üzerimize sinmiş bu korkaklıktan, çaresizlik duygusundan sıyrılıp iktidarı bu yanlışından caydıracak bir yol bulacağız ya da başımızdaki felaketlere bir yenisinin eklenmesine seyirci kalacağız.

DİKEN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums