Turgay Oğur: Anıları ile yaşamak için mıntıka temizliği

Bu endişe niye? Bu kadar hakaret, tehdit, küfür niye?

Turgay Oğur: Anıları ile yaşamak için mıntıka temizliği
3.02.2016 - 06:01
1961

 Anadolu’nun bir edebi vardır. Bir adam babasıyla ya da kardeşiyle kanlı bıçaklı olsa da, çocuklarının dedelerine ya da amcalarına saygısızlık etmesine müsaade etmez. Çocuklarının dedeleri ya da amcalarına küfretmesinden zevk almaz. Alkışlamaz. Hele hele teşvik hiç etmez. Hatta bayramlarda seyranlarda “Gidin, elini öpün; o sizin dedenizdir” der.

Bülent Arınç televizyona çıkmış, birtakım açıklamalar yapmış. Doğrusu merak etmedim. Can kulağıyla dinlemedim. Gözümü dört açıp okumadım. Sadece önüme düşenlere baktım.

Açıkçası beni hiç ilgilendirmiyor. Bülent Arınç’ın diyebileceği hiç bir şey beni daha fazla şaşırtmayacak. Yeterince şaşırabileceğim, hatta dehşete düşebileceğim şey gördüm, işittim ve yaşadım.

Bülent Arınç, bütün ömrünü siyasi bir dava uğruna harcamış bir insan. Kendini bildi bileli Milli Görüş hareketi içinde siyaset yapıyor muhtemelen. Milli Görüş’ten kopup Ak Parti’yi kuran üçlemede de “kutsal ruh”u temsil ediyor. Yeni hareketin manevi direği o.

Bülent Arınç, son çıkışları ile kendi hikayesini tamamlıyor. Ahir ömrünü diğer dava arkadaşları gibi yazlık-kışlık villalarda, şişik banka hesaplarının tadını çıkararak geçiremeyecek.

Böyle bir “becerisi” olmadığı aşikar. Koca bir ömürden geriye, ona kalan tek hazine anıları. Bu anılarla yaşayacak. Şimdi kalkmış, zihin konforu için mıntıka temizliğine girişmiş. Bu kadarına hakkı yok mu?

Bu endişe niye? Bu kadar hakaret, tehdit, küfür niye?

Rahat olun. Bülent Arınç ya da başka biri, ne derse desin. Ne sizden nefret edenlerin nefreti biraz daha artar ne de size tapan insanların duygularında bir sarsılma olur. Değil Bülent Arınç’ın gölgesindeki hakikatler, gökten üzerinize yıldırımlar yağsa, belindeki tabancayı çekip göğe ateş edecek yığınlar var artık.

Bravo. İstediğiniz oldu.

Kafayı sıyırdık. Böyle bir ülke her türlü yönetilir. 2023, 2053, 2071. Hiçbiri hayal değil. Babalar, damatlar, torunlar diye devam eder gider bu düzen.

Ancak, soğukkanlılıkta zombiye dönmüş siyasi bünyeme rağmen hâlâ şaşırabildiğim bir şey var. Bunca güç, kudret insanı biraz daha vakur, biraz daha olgun yapmaz mı? Hiç değilse Anadolu insanında asgari bulunan bir edebi yaşatmaz mı? Çok mu zor; biraz kadirşinas olmak. Hatır bilmek. En azından linç korolarını susturmak? Olmadı, teşvik etmemek?

Hiç değilse mükafatlandırmamak? Hangi vicdana sığar yaşlı aslan kralı çakallara boğdurmak? Orman kanunları bile daha insaflı değil mi? Peki böyle bir ormanın kralı olmanın nesi cazip?

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums