Turgay Oğur: Adanmış bir hayat: Doğu Perinçek

Bugün; kendi geleceğinden endişe eden, umutsuzluğa düşen, siyasi davalar nedeniyle hapis köşelerinde adalet bekleyen herkese örnek olacak, davası uğruna adanmış bir hayatın sahibi Doğu Perinçek.

Turgay Oğur: Adanmış bir hayat: Doğu Perinçek
16.12.2015 - 06:10
2538

 Bugün; kendi geleceğinden endişe eden, umutsuzluğa düşen, siyasi davalar nedeniyle hapis köşelerinde adalet bekleyen herkese örnek olacak, davası uğruna adanmış bir hayatın sahibi Doğu Perinçek.

Adalet Partisi’nden dört dönem mebus seçilen asker emeklisi bir babanın oğlu olarak devrimciliği seçiyor. Derneklere başkanlık ediyor, dergi çıkarıyor, gazete basıyor, parti kuruyor. Hiç durmadan çalışıyor.
1971 muhtırasından sonra 2,5 yıl hapis yatıp aftan çıkıyor. 12 Eylül’de 5 yıl yatıp çıkıyor. 1990 yılında 3 ay kadar Diyarbakır Cezaevi’ne giriyor. Son olarak da Ergenekon davasından 6 yıl yatıp serbest kalıyor. Toplamda hayatının 14 yılı hapiste geçiyor. Her seferinde daha büyük bir azimle ve hınçla çıkıyor demir parmaklıkların arkasından, yıkılmıyor. En uzun kaldığı son dönemde Silivri önünden meydan okuyor. “Kınından çıkmış kılıç gibiyiz. Bütün cemaatlerin ve tarikatların kökünü kazıyacağız” diyor. “Hangi güçle, hangi kadroyla?” diye küçümseyenlere aldırmıyor.
Hayatının bir döneminde Maocu oluyor. Ulusalcı oluyor. Kemalist oluyor. Öcalan’a çiçek veriyor. 28 Şubat’ta devrim kanunu çıkarılsın, İstiklal Mahkemeleri kurulsun istiyor. Son olarak Erdoğan ve Ak Parti’nin yanında olduğunu açıklamaktan imtina etmiyor. İsimler, kişiler, cepheler değişiyor, Perinçek’in totaliter düzen özlemi değişmiyor. Bu amaca giden yolda potansiyel barındıran yerin kokusunu çok iyi alıyor. “Aman kim ne der?” diye endişe etmeden, gurur yapmadan amacına hizmet edecek limana demir atıyor, seri pozisyon alıyor.
Müthiş bir yetenek avcısı. Bugün piyasadaki pek çok ışıltılı ismi gençliğinde keşfetmiş, etrafına toplamayı başarmış. Sonra onların bir kısmı liberal olmuş, dert etmiyor; “Yolu totaliter sevicilikten geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” prensibine inanıyor ve nitekim haklı çıkıyor.
Hayatının her döneminde bir partisi var, seçimlere giriyor. Küsurat partilerinden biri olacağı garanti ama o her seçimden önce esip gürlüyor. Tereddüt etmeden “iktidara yürüyoruz” diye haykırıyor.
Uzaktan bakınca müflis bir hayat gibi duruyor. Ancak o davasından vazgeçmiyor. Bir gün doğru anı yakalayacağını, ektiği tohumların ağaç olacağını, eninde sonunda olgun meyveleri toplayacağını biliyor.
Ve kader trikotaj atölyesi ağlarını örüyor. Hiç kimsenin ummayacağı bir dönemde hayat ona gülüyor. Dindar insanların oyları ile iktidar olan Müslüman bir iktidar ile kimyası tutuyor, reaksiyona giriyor. İktidarın medyasında boy gösteriyor. Operasyonun merkez üssüne yerleşiyor. Kazıma işlemine bir cemaatten başlanıyor. Gözü kara bürokratları 28 Şubat paşalarının dahi hayal edemeyeceği adımlar atıyor. İnsanların malına el konuluyor. Burs vermek için kermes düzenlemiş ev hanımları kelepçeleniyor. Gazeteciler hapse atılıyor. Kreş çocukları bile polis taciziyle tanıştırılıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı cadı avı yürütülüyor. Tüm bunları yaparken sıra AKP’ye de gelecek demekten çekinmiyor.
Doğu Perinçek başardı. Umudunu yitiren her kimseniz, siz de başarabilirsiniz. Yeter ki azminizi yitirmeyin. 

Meydan

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums