Turgay Oğur: Mükemmel sevmeyen devlete sızanlar

Bu devlet özel bir ticari kuruluşa “bu kadar mükemmel olmak Türkiye şartlarında normal değil” diyerek el koydu.

Turgay Oğur: Mükemmel sevmeyen devlete sızanlar
28.10.2015 - 05:45
1641

 Bu devlet özel bir ticari kuruluşa “bu kadar mükemmel olmak Türkiye şartlarında normal değil” diyerek el koydu.

Ve biz bu devletin yapacağı yerli otomobile bineceğiz, öyle mi?

Daha fenası, biz bu devletin yapacağı yerli uçağa bineceğiz, öyle mi?

Tabii ki sebebin bu olmadığını biliyoruz. Ancak bir suç gerekçesi üretmesi gereken devlet aklının bilinçaltından ‘fazla mükemmel’ olmanın çıkması dehşete düşmemiz için yeter de artar.

 

Şimdi ne oluyor?

Bugüne kadar fetvayla, tarihten alınan humus referanslarıyla, gizleyerek, saklayarak, fısıldaşarak yaptıkları işi aleni yapar hale geldiler. Medya bu lokmanın kılçığı. İyi kazandıran altın madenini, petrol kuyusunu istiyorlar ve alıyorlar.

Devlet gücüyle el koydukları şirketlerin başına havuz medyadan, Ak Parti ilçe teşkilatlarından, Ak Parti belediye meclis üyelerinden insanları getirmesi bu iktidarın eşkıyalığı ile de iftihar ettiğini gösteriyor.

E bizde böylesini seven de var. “Motorola’yı dolandırmayı beceren bizi ihya eder” diyerek Cem Uzan’a oy veren bir %8’imiz vardı. İlerleyen yıllarda daha da artmıştır sayıları.

 

Ama cemaat

Peki bu gündüz vakti soygununa tepki veren var mı? Oldukça az.

Çünkü cemaat devlete ‘sızıyor’.

“Ak Parti’yi oylarımızla gönderebiliriz ama cemaati gönderemeyiz. O yüzden biz bakmayalım, ne yapıyorlarsa yapsınlar.”

 

Peki öyle mi?

Birincisi; diyelim ki Akın İpek gerçekten suçlu ve kamuyu, yani hepimizi zarara uğrattı. Zararımızı tazmin etmeye kimi gönderdiler? Tam kadro Ak Partilileri. Hiçbir şeye kızmıyor, “oh olsun, yiyin birbirinizi” diyorsanız, buna tepki göstermek vatandaşlık borcudur.

İkincisi; cemaatin devlete ‘sızdırdıklarını’ iktidar tek bir yazı ile emekli etti, kalanları hallaç pamuğu gibi sağa sola savurdu. Peki devletin bütün gücüyle seçimlere giren Ak Parti’yi oylarınızla değiştirebiliyor musunuz? Beslendikçe büyüyen bir ejderha gibi medyayı, iş dünyasını, sivil toplumu, hukuku stres topları gibi elinde evirip çeviren bu iktidarı şimdi ya da gelecekte oylarınızla indirebileceğinize inanıyor musunuz? “Bu son çok partili seçim” diyen var. En pozitif olan koalisyon diyor.

Üçüncüsü; senin devletin böyle zulmederse ona ‘sızan’ çok olur kardeşim.

Bu devlet Çerkez Ethem’i hain ilan edip Çerkezlerin üzerine gitti. Çerkezler kendilerini devletten korumak için devlete ‘sızdı’.

Bu devlet Alevileri laik-Sünni gibi yaşamaya mecbur bıraktı. Dersim’i bombaladı. Aleviler kendilerini devletten korumak için devlete ‘sızdı’.

Bu devlet dindarların oylarıyla seçtiklerini darbeyle indirdi, astı. İnsanları mürteci diye hapse attı. Başörtülü yaşlı teyzeyi bile asker oğlunun yemin törenine almadı. Müslümanlar kendilerini devletten korumak için devlete ‘sızdı’.

Hepsi bu ülkenin asli vatandaşlarıdır. Devlette görev almak anne sütü kadar helaldir hepsine.

Ancak öncelikli motivasyon hep kendilerini devletten korumak oldu.

Bu devlet zulmetme aracı olmaktan çıkarsa; kimse sizin köhne devletinize sızmaz. Özelde hayat çok daha güzel, daha özgür, daha verimli ve daha zengin.

Böyle devam ederse nefsi müdafaaya girer, sızanı eksik olmaz. Hiçbir güç de sosyolojinin önünde duramaz. Benden söylemesi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums