Mehmet Kamış: Hizmetin suçu neydi?

Gerçeğin fotoğrafı, her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor ve her geçen gün kavganın Hizmet Hareketiyle AK Parti

Mehmet Kamış: Hizmetin suçu neydi?
20.06.2015 - 11:17
1883

 Gerçeğin fotoğrafı, her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor ve her geçen gün kavganın Hizmet Hareketi'yle AK Parti arasında değil tek adamlıkla buna itiraz eden diğer herkes arasında geçtiği çok daha net görülüyor. Ahmet Sever'in yeni kitabı ile seçim sonrası AK Parti'nin yaptırdığı anket bu düşüncelerimi iyice teyit ediyor.

Ahmet Sever'in ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl' kitabında; Recep T. Erdoğan'ın tek adamlığa gidişinden Gül'ün ne denli rahatsız olduğunu görmek mümkün. Üstelik kitaptan bazı bölümlerin çıkartıldığı, bunların yayımlanmasından vazgeçildiği iddialarının da medyada gündeme geldiğini hatırlamakta fayda var. Kitap, bu cümlelerle olmasa da Recep T. Erdoğan'ın yıllar içinde önündeki engellerin birer birer kalkmasıyla partinin kuruluş ilkelerini unuttuğunu ve işi kişisel bir hikâyeye dönüştürdüğünü söylüyor. Bu amaçla Abdullah Gül'ü siyasi hayattan silmek için Erdoğan'ın yaptığı işlerin bazıları da kitapta anlatılıyor. Kaleme alınan bilgilerden çıkan sonuç, Abdullah Gül ile Recep T. Erdoğan arasında büyük bir ayrılık olduğunu ve Gül'ün Erdoğan'ın hışmından fazlasıyla nasibini aldığını gösteriyor.

7 Haziran seçimlerinde devletin bütün imkânları seferber edilmesine rağmen yaşanan başarısızlık AKP tarafından masaya yatırılmış ve kibirlenmenin yenilgideki en önemli sebep olduğu ortaya çıkmış. Seçmen, partinin güç zehirlenmesi yaşadığını, kibir ve şımarıklığa kapıldığını, muhafazakâr değerlerden uzaklaştığını, israf ve şatafata daldığını düşünüyor. Başarısızlıktaki diğer fatura da Recep T. Erdoğan'a kesilmiş. TRT ve havuz medyasının trol düzeyinde yaptığı yayınlar yüzünden sağlıklı bilgi alamasa da AKP seçmeni, partinin temel probleminin ne olduğunu çok iyi görmüş. Bugün anlıyoruz ki Recep T. Erdoğan, tek adamlık yolculuğunda, önüne kim engel olarak çıkmışsa, kimden bir itiraz gelmişse onlarla kavgaya tutuşmuş ve ortadan kaldırmak için her şeyi yapmış.

Bugün parti kurucularının bazen yüksek sesle, bazen mızırdanarak söylediği şeylerin hepsini zamanında dile getiren Hizmet Hareketi'ne ağza alınmadık sözler söyleyerek cadı avı başlatanlar ya da en azından buna itiraz etmeyenler, bakıyoruz bugün aynı şeylerden şikâyetçi. Oysa Hizmet Hareketi de aynen bunlara itiraz etmişti. Kamu malı yetim malıdır, biraz da biz yiyelim diyemezsiniz, dediği için kötü oldu. Lüks, şatafat, debdebe müminin şiarı değildir, dediğinde ters ters baktılar. “Amaç, bu ülkeye hukuk getirmek, inanç özgürlüğünü sağlamak, herkesin emin bir biçimde yaşamasını temin etmektir. Kişisel iktidar ve zenginlik sağlamak için yola çıkmadık.” diyen herkes mahallenin istenmeyeni ilan edildi.

Hizmet Hareketi'ne iftiralarla, tezviratlarla başlatılan cadı avını ve hukukun askıya alınmasını da en iyi ifadeyle sadece seyrettiler. Oysa kavga, hukukun olmadığı tek adamlık yolculuğuna itiraz edilmesiyle başlamıştı. Hizmet'in suçu, gidilen yolu erken görmesi ve hiçbir siyasi beklentisi olmadığı için itirazlarını yüksek sesle dillendirebilme cesaretiydi.

İş işten çoktan geçmiş olmasına rağmen yine de Türkiye'de yaşanan şeyin gerçekte ne olduğunun anlaşılması güzel bir gelişme. Umut ediyorum ki, bugün dağ kanunları uygulanarak tutuklananlar, bir an önce serbest bırakılır ve hukuksuzluk düzeni sona erer.

ZAMAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums