İhsan Yılmaz: AKP’nin Diyanet’i istismarı

Türkiye şu anda muazzam bir sosyal ve siyasal bilim laboratuvarı haline geldi. Hayatında bir tane doktora tezi yazdırmamış,

İhsan Yılmaz: AKP’nin Diyanet’i istismarı
28.05.2015 - 01:29
3449

 Türkiye şu anda muazzam bir sosyal ve siyasal bilim laboratuvarı haline geldi. Hayatında bir tane doktora tezi yazdırmamış, yazmamış ve hatta okumamışların “Bundan doktora tezi olur” klişesini kullanmasından rahatsız olurum. Ama bu klişeyi affınıza sığınarak ben de kullanayım: Erdoğan’ın son dönemde yaptıklarından çok doktora tezi çıkar. Mesela, Erdoğan-Diyanet konusu üzerine çok iyi bir tez yazılabilir.

Misyonları; AKP’nin oylarını olduğundan yüksek göstererek, oyların secim gecesi kedilenmesine milleti alıştırmak olan yandaş anket şirketleri bile yavaş yavaş su almakta olan gemiyi terk etmeye başladılar. Birtakım yandaş yazarlar gibi onlar da kendilerini yarının Türkiyesi’ne hazırlıyorlar ve “Ben demiştim” manevra alanı oluşturma çabasındalar. Hem bu yandaş yazarların hem de anket firmalarının yazdıklarından, AKP’nin yine birinci parti çıkacak olmakla birlikte tek başına iktidarı elde etmeme ihtimalinin arttığını anlıyoruz.

Bu durumun farkında olan AKP lideri Erdoğan, suda boğulmakta olan birisinin kendisini kurtarmaya gelenin omuzlarına binip, onun da hayatını tehlikeye atması gibi, çevresinde bulduğu her tür değer, kutsal, kişi ve kurumu siyasetine alet ediyor. Bunun en son kurbanı Diyanet.

Erdoğan, berbat giden ekonominin, tutulmayan 2011 vaatlerinin, işsizliğinin, geçim darlığının, AKP devletinin muazzam israfının, lüks ve şatafatın değil, kendi şahsının, ideolojinin, dinin, kutsalların, başörtüsünün, dış mihrakların, paralellerin vs. bu seçimler öncesi konuşulmasını çok istedi. Çok iyi bildiği üzere konu buraya geldiğinde %40 oy garanti hale gelmekte.

Erdoğan’ın bu minvalde bol bol kullandığı ve kullanmaya devam edeceği en önemli konu Diyanet. HDP’nin AKP’ce üretilmiş Diyanet, Kâbe vs. polemikleri sebebi ile çok değerli %1 oyu anketlere göre kaybetmesi de gösteriyor ki Erdoğan’ın bu işte ısrar etmesinin bir faydası var. Tipik, İslamcı siyaset kafası burada da devrede. “Hakkı, hakikati, doğruyu ve dini sadece İslamcı temsil eder” illüzyonunu seçmenleri nezdinde devam ettirebilmek için, Diyanet tartışması canlı tutulmaya çalışılıyor. Erdoğan, Diyanet’e ve maalesef İslam’a zarar geldiğini bildiği halde, ısrarla Diyanet’i tartışmanın ortasında tutuyor ve konuyu tabiri caiz ise kanırtıyor.

Yeter ki muhalefet Diyanet’i ve onun şatafat-sever başkanını eleştirsin ve AKP de bunu seçmenine “Muhalefet din düşmanı” olarak pazarlasın diye, Erdoğan, Diyanet Başkanı Görmez’i polemiklerin ortasında tutuyor. Sanki tehdit alıyormuş gibi zırhlı Mercedes ihsan ediyor.

Yetmiyor, “Özel uçak vereceğim” diyor. Bu da yetmez ise yarın Görmez’e “saunalı, jakuzili lüks yat alacağım, ilim talebesinin semeri altından olsa israf olmaz” derse kimse şaşırmasın.

İslamcı, sütçü gibi din alır-satar derken kastımız bu idi. Her gün başka örnekleri ortaya çıkıyor. İktidara gelmemiş İslamcının yazıp çizdikleri ve eylemleri maalesef bu tespiti çürütemez.

Ayinesi iktidardaki işidir kişinin muhalefetteki lafına bakılmaz. Batılıların icat ettiği ve negatif imaları olan ‘İslamcı’ kavramını kendisi için kullanmakta ısrar edenlerin yerinde olsam bundan vazgeçerdim.

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums