Mehmet Barlas: HDP bu çizgide giderse "Kürtlerin partisi" de olamaz

Kürt seçmenlerin bir bölümünü siyasette temsil eden HDPnin çözüm üretmesi gereken öncelikli sorunu "Bütün Türkiyenin

Mehmet Barlas: HDP bu çizgide giderse
23.04.2015 - 10:36
2589

 Kürt seçmenlerin bir bölümünü siyasette temsil eden HDP'nin çözüm üretmesi gereken öncelikli sorunu "Bütün Türkiye'nin Partisi" olmak veya "Barajı geçmek" değildir. Çünkü "Bütün Türkiye'nin partisi" olmak hedefiyle yola çıkıp, "anti-Tayyipizm"e takılmış bir avuç "Beyaz Türk'ün partisi" ya da "Gülen Örgütü'nün sözcüsü" olmak gibi bir durumla karşı karşıyalar.

Bu acınacak durumun nedenleri arasında "Oy toplamak" da bulunabilir... Ama asıl neden başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP'yi yöneten çekirdek kadronun Abdullah Öcalan'ın yaşadıklarından hiç ders almamış olmaları ve Öcalan'ın siyasi bilincinden kırıntı ölçüsünde bile yararlanmak gereğini duymamalarıdır.

Selvi'nin gözlemleri

Abdülkadir Selvi'nin dün Yeni Şafak'taki köşesinde yazdıklarını, HDP'yi yöneten çekirdek kadro bilinçle değerlendirip özümleseler, karşı karşıya bulundukları çıkmazdan belki kurtulmayı denerler.

Selvi bu partinin eş başkanlarının açıkladığı seçim bildirisi etkinliğine ilişkin gözlemlerini aktarırken mesela şunları yazmıştı:

"-...Vaatleri birbiri ardına sıralayınca, necip Türk basını soruyu yapıştırdı. "Kaynağı nereden bulacaksınız?" O an Selahattin Demirtaş'ın yüzüne baktım. Pası almıştı. "Kaynak, sarayın kapatılması" dedi. Böylece popülizmin dibine vurmuş oldu. Bence daha kestirmeden gidip, "Kaynak, Kandil'i kapatmak" dese hem memlekete büyük bir hizmet edecek, hem de yapabileceklerini vaat etmiş olacaktı.

Demirtaş'ın takıntısı "

-...Figen Yüksekdağ'ın, seçim bildirgesini sunuş şekline takıldım. "Bu sunacağımız bildirge sultanın kâbusu" dedi. Hangi sultan diye saflığa yatacak değilim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kast ettiği belliydi.

"-...Selahattin Demirtaş da her fırsatta sözü Erdoğan'ı Başkan seçtirmeyeceği konusuna getirdi. HDP Grubundaki üç dakikalık, "Başkan seçtirmeyeceğiz" konuşmasıyla Erdoğanfobik beyaz Türkler tarafından alkışlandı ya, bulduğu her fırsatta Erdoğan'ı hedef seçiyor.

Bu gözlemlerinin ertesinde Abdülkadir Selvi'nin, Demirtaş'ı ve onun yoldaşlarını uyandırması gereken ve benim de düşüncelerimi yansıtan hatırlatmalarını da aktararak, bu konuyu noktalıyorum:

Erdoğan size ne yaptı? "

Ama anlamadığım bir nokta var. Erdoğan, bu Kürtlere ne yaptı? Seyit Rıza'yı mı astı? Şeyh Said'i mi idam etti? Çağlayangil'in deyimiyle Dersim'de Kürtleri mağaralara doldurup fare gibi gazla mı zehirledi? Sahi bu Erdoğan size ne yaptı? Kürtlere en büyük hizmeti Erdoğan yaptı. O nedenle Kürtler onu o da Kürtleri çok sevdi. Erdoğan'ın demokrasi mücadelesinde Kürtler her zaman yanında oldu. Kürt sorununun çözümü için gerekirse baldıran zehri içmekten söz etti. Dersim'den dolayı özür diledi. Kürt sorununda inkâr, ret, asimilasyon politikalarına son verdi. Çözüm sürecinin mimarı oldu. Onun sayesinde Kürdün göğsünü gere gere "Ben Kürdüm" dediği bir Türkiye'ye gelindi. Bugün HDP, Türkiyelileşmeden söz ediyorsa, Erdoğan'ın açtığı yoldan buraya geldiler."

SABAH

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums