İhsan Yılmaz: Kürt Sorunu, AKP, Hizmet

Kürtlerin oylarını elde tutmak için, PKK lideri Öcalan ile müzakereler yürütüp, PKK ve Kandil ile mektuplaşmaları temin

İhsan Yılmaz: Kürt Sorunu, AKP, Hizmet
18.04.2015 - 08:12
4266

 Kürtlerin oylarını elde tutmak için, PKK lideri Öcalan ile müzakereler yürütüp, PKK ve Kandil ile mektuplaşmaları temin eden hükümet, öte yandan da MHP’den kendine gelen Orta Anadolu ve Ege’deki milliyetçi oyları kaybetmemek için, barış süreci aleyhinde tavırlar alıyor. Her seçim öncesi terör ve şiddet olmasın diye PKK’ya ricacı olan ve güvenlik güçlerinin, tabiri caizse, önlerinden kalaşnikoflarla ‘nanik’ yaparak geçen PKK’lılara müdahalesine engel olan AKP, şimdi ‘keşke terör hortlasa da PKK’ya sempati ile bakmayan ama barajı geçmesi için HDP’ye oy verecek olanlar geri kaçsa’ görüntüsü veriyor.

Bu hengame içerisinde, Hizmet Hareketi’nin Kürt sorununun çözümüne karşı olduğu ve Kürtleri Türklüğe asimile etmek için bölgede bulunduğu iddiası sıkça dile getiriliyor. Kürt coğrafyasına hiç kimse gitmezken ve oralara sürgün yeri diye bakarken, Kürtlerin eğitim yolu ile daha iyi sosyo-ekonomik yerlere gelmesini temine çalışan ve şu ana kadar öğrencilerin Kürtlüklerini değil hem devlet zulmüne hem de teröre bakışlarını  etkilemiş olan Hizmet’e bu suçlamaları PKK’ya yakın çevrelerin yapıyor olması anlaşılır bir şey. AKP’nin yaptığını ise izaha bile gerek yok. Kürt, Türk, laik, dindar, herkes Hizmet‘ten nefret etsin diye birbirine zıt iftiraları aynı anda kamuoyuna boca etmeleri artık ak-trollerin bile savunamayacağı bir hal aldı.

Hizmet Hareketi, siyasi görüş olarak yekpare bir bütün değil. Elbette bazı temel ve evrensel insani-İslami değerler etrafındaki bir oluşumdan bahsediyoruz. Dürüstlük, ahlak, fedakârlık, diğerkâmlık, nefis terbiyesi, eğitim, herkese açıklık ve diyalog, Allah sevgisi, tüm insanlığa hizmet gibi temel değerler konusunda Hizmet’teki her birey hemfikirdir. Ancak, devlet, siyaset, partiler, ekonomik sorunlar, ideoloji, milliyetçilik, tarih vs. gibi çetrefil konularda, her bir Hizmet ferdinin robot gibi birbirinin aynısı olduğunu iddia etmek eşyanın tabiatına terstir. Burada şu an yazdıklarıma itiraz eden, edecek pek çok Hizmet gönüllüsü çıkar. Bu da sadece normaldir.

Hizmet’te pek çok Türk olduğu gibi, pek çok Kürt de vardır. Ne Hizmet’teki Kürtlerin hepsi ne de Türklerin hepsi Kürt sorununa aynı şekilde bakar. Belki tek söylenebilecek olan, hepsinin Kürtlerin birinci sınıf insan ve eşit vatandaş olarak ülkede yaşamasının temin edilmesini arzuladığıdır. Ancak, bu hedefin gerçekleşmesi için yüz tane farklı yol ve metot olabilir. Bunların hiç biri hakkında spesifik ayet ya da hadis yoktur. Olsaydı da onlar bile farklı yorumlara tabi olurdu. Türk ve Kürt vatandaşlarımız ortak bir şekilde ‘federasyon (veya özerklik) ülke için daha faydalıdır’ dese, Hizmet bireyleri buna meşreplerine ve olaylara bakışlarına göre farklı tepkiler verecektir.

 Fethullah Gülen Hocaefendi anadil bir insan hakkıdır demiştir ve buna Hizmet gönüllülerinden itiraz gelmemiştir. Yine, barış görüşmeleri için sulh hayırdır, hayır sulhtadır demiştir. Bu detaylar ise demokrasilerde müzakere edile edile gelişecektir. Ezberci bir şekilde işine gelen kişinin işine gelen sözünü alıp, heterojen bir sosyolojik oluşuma tek tipmiş gibi yaftalar yapıştırmak ve ‘siz bu konuda böyle düşünüyorsunuz’ demek adaletsiz siyaset cambazlığıdır.

MEYDAN GAZETESİ

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums