Kavala 1000 gündür tutuklu: Hukuksuzlukların sürmesi Türkiye’nin geleceği açısından ümit kırıcı

Kavala 1000 gündür tutuklu: Hukuksuzlukların sürmesi Türkiye’nin geleceği açısından ümit kırıcı
27.07.2020 - 06:23
1360

 Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde kendisini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aracılığıyla kamuoyuna bir mesaj mesaj gönderen Kavala, tutuklanabilmesi için ardı ardına 3 soruşturma açıldığını belirtti.

Kavala Çakırözer aracılığı ile gönderdiği mesajda “1000 gündür belgesiz, dayanaksız zorla özgürlüğüm elimden alındı. Bugün Türkiye’de adaletsizlik, hukuksuzluk girdiğim günden çok daha yaygınlaşmış durumda. Hiçbir iyileşme gözükmüyor. Siyasetin yargıya müdahalesinde FETÖ’cüler bir ‘stabilize yol’ açmıştı. Şimdi bu yargıya müdahale ‘otoyola’ dönüşmüş durumda. Yargı reformuna rağmen hukuksuzlukların sürmesi, yaygınlaşması Türkiye’nin geleceği açısından ümit kırıcı” dedi.

Osman Kavala gazeteci, yazar ve siyasetçilerin 'belgesiz ve dayanaksız tutuklu' olduğunu belirttiği mesajında şunları kaydetti:

“Sadece kendi yargı sürecime baktığımda ülkede hukukun niteliğinin ne kadar kötüleştiğini görmek çok üzücü. İlk iki dosyadan beraat ve tahliye çıkınca AİHM’in ihlal kararlarını dolanmak, gereğini yapmamak için üçüncü dosyayı yarattılar. Orada da ortada iddianame yok. Casuslukla suçlanıyorum. Ama bunun için bir bilgi edinme ve bu bilgiyi aktarmam gerekiyor. Ama ortada ne bilgi var, ne de belge var. Ne de aktarım var. Tamamen beni içeride tutmak için yaratılan bir dosya.”

TİMTİK: SAVUNMA HAKKIMIZ KULLANDIRILMADI

Çakırözer, Kavala’nın yanı sıra 206 gündür ölüm orucunda olan tutuklu Avukat Ebru Timtik’i de ziyaret etti. Timtik, Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesajda, şu ifadeleri kullandı:

“Toplumsal açıdan beklentilerimizin birçoğu karşılandı. Meslektaşlarımızdan, barolardan destek geldi. Uluslararası hukuk örgütlerinden dayanışma geldi. Şimdi sadece adli yargılanma talebimizin Yargıtay’daki sonucu kaldı. Bizim duruşmalarımızda yaşanan hak ihlallerini herkes biliyor. Savunma hakkımız bile kullandırılmadı. Yargıtay’ın da bunu göreceğine ve dosyada öncelikle usulden bozmaya gideceğine inanıyorum. Yargıtay’ın bu adaletsiz kararı bozması halinde ölüm orucunu sonlandıracağım. Benim taleplerimi dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin yakınlarında pankart açmak istedi diye teyzemi de tutukladılar. 22 gündür o da benim yanımda. Tek suçu benim yaşamamı isteyip, taleplerimi dile getirmesi. Ona yapılan adaletsizlik de bir an önce bitmeli.” (ANKA)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums