Bingöl Karlıovada 5.9 büyüklüğünde deprem

Bingöl Karlıovada 5.9 büyüklüğünde deprem
14.06.2020 - 17:52
2161

  Bingöl Karlıova'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin aktardığı son dakika bilgisine göre Bingöl'ün Karlıova ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5.9 olarak açıklanırken, derinliği de 5.9 km olarak ifade edildi. Bingöl'deki deprem Muş, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Diyarbakır gibi şehirlerden de hissedildi.

 ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Yaklaşık yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Diyarbakır’dan da kuvvetli hissedildi.

AFAD: ŞİDDETİ 5.7 

AFAD ise, Saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

BİNGÖL VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Dinarbey ve Elmalı köylerinde 10 ev çöktü. Can kaybı bilgisi yok. Karlıova'nın Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda" dedi.

BİR GÜVENLİK KORUCUSU GÖÇÜK ALTINDA 

İçişleri Bakanı Soylu Bingöl Karlıova’daki deprem nedeniyle bir korucunun göçük altında kaldığını açıkladı.

BELEDİYEDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Merkez üssü Karlıova ilçemizde meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ilk açıklamasında şunları söyledi: "Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz."

MUHTAR: KÖYDE TAŞ DUVARLI EVLER YIKILDI

Kaynarpınar Köyü muhtarı Özbek Abaylı, köyde taş duvarlı evlerin yıkıldığını söyledi.

KARLIOVA'DA İKİNCİ DEPREM

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından, 18.09'da 4.7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

PROF.DR. ŞÜKRÜ ERSOY 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, bölgede artçı beklendiğini ve takip edileceğini söyledi. '4'ü geçen her depremden sonra bir süre sonra sokakta olmakta fayda var' diyen Ersoy vatandaşlara tavsiyelerde bulundu ve 'Dışarıda olmakta hep fayda görürüm. Mutlaka birinin tehlikeli olmadığının onaylaması gerekiyor' dedi. Ersoy ayrıca  "Oldukça enerjisi yüksek bir deprem. Sanıyorum kırsal kesimlerde hasarlara neden olmuş olabilir. Ne yazık ki bu tür hadiseler meydana gelebiliyor. Beklenebilecek bir deprem. Bundan sonraki artçıları izleyerek neler gelişecek anlamaya çalışacağız. Kuzey Anadolu Fayı’na daha yakın bu deprem. Malatya civarındaki depremleri konuşurken Doğu Anadolu Fayı’ndan bahsediyorduk." ifadelerini kullandı. 

PROF. HALUK EYİDOĞAN

Prof. Haluk Eyidoğan da yaptığı açıklamada, 'Kırsal kesim ve köylerde yıkıcı olabilir. Bunun arkasında artçı şoklar gelebilir. 5.0, 5.5 gibi. Hasarlı binalara girmesinler. O bölge hakkaten çok stabil değil. Faylar var. Çok sayıda artçı depremler yaratabilir' dedi.

ASFALTTA YARIKLAR OLUŞTU

Bingöl'de meydana gelen 5.7'lik depremin ardından asfaltta yarık oluştu.

'KERPİÇ EVLERE GİRMEYİN' UYARISI 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Bingöl'deki 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada ''Bir deprem fırtınasına benziyor, kesinlikle bölgedeki kerpiç evlere girilmemeli'' uyarısında bulundu.

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums