Bize her yer Kasımpaşa

  • 10.02.2016 00:00

 Mevzuyu biliyorsunuz…

Cumhurbaşkanımız resmi bir ziyaret için gittiği Ekvador’da konuşma yaparken birkaç kadın kendilerini protesto etti. Bazı sloganlar atarak dünya liderimizin sözünü kesmeye çalıştılar. Allahtan Ekvador dilini bilmiyorum da ne dediklerini anlayamadım. Yoksa cesur bir kalem olmanın gereğini yerine getirir buraya yazardım.

Kadınların bu eylemi ve söyledikleri bizim korumaların anında dikkatini çekmiş olacak ki Türk’ün gücünü göstermek için bir an olsun gecikmediler.

Allah ne verdiyse dalıp kadınları yerlerde sürüklemeye başladılar. Olayları izleyen liderimiz ise kürsüden korumaların bu cevval tavrına mutlu olduğunu beyan etti: “İşte böyle saygısız tipler de olabiliyor, böyle saygısız tiplere her zaman gerekli cevabı da vereceğiz.”

Kadınlar ‘gereken cevabı’ alırken Diego isimli bir Ekvador milletvekili ‘haddini aşan şeyler’ yapmış diyorlar.

Elbette polislerimiz onun da ağzını burnunu kırdılar hamdolsun.

Bu durum biraz sıkıntıya yol açmış.

Ekvador’la aramızda çıkan diplomatik kriz sonrası Büyükelçimiz Ekvador Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak uyarılmış. Demişler ki, “Bizim ülkemizde ifade özgürlüğü var kardeşim. Hem siz bizim ülkenin güvenlik gücü değilsiniz. Kadınların kasık ve göğüs bölgelerine vurarak hastanelik etmişsiniz. Vekilimizin burnu iki yerden kırılmış. Ayıp değil mi?”

İşin sevindirici kısmı, olay dünya medyasında büyük yankı uyandırmış. Artık yedi düvel liderimize saygı duymaları gerektiğini öğrenmiş olmalı.

Buraya kadar her şey yolunda aslında.

Fakat burnu kırılan Diego işin peşini bırakmaya niyetli görünmüyor.

Diego, mevzudan hemen sonra üniversiteden arkadaşı Miguel’i aramış. Miguel, Ekvador’da çok okunan bir gazetenin genel yayın yönetmeniymiş.

Diego’nun talebi netmiş: “Kadın eylemci dövdüren, vekil yumruklatan bir insan daha önce mutlaka benzer işlere bulaşmıştır. Kaynaklarını kullanarak bir araştırma yapar mısın Miguel?”

Miguel internetin başına geçmiş ve Google arama motoruna kendi dillerinde, ‘Erdoğan, gösteri, şiddet, yumruk, kadın, polis, koruma’ yazmış.

Ekranda yüzlerce ‘Bunu mu demek istediniz?’ ibaresiyle karşılaşan Miguel gözlerine inanamamış. İyi bir gazeteci olmanın ilk kuralı olarak da bu bilgileri teyid etmek istemiş. Türkiye’den bir meslektaşına ulaşarak bazı sorular sormaya karar vermiş.

‘Hayko’ ismi Miguel’e sempatik gelmiş olacak ki onca gazeteci arasından beni seçti. Gerçi ‘Etyen’ ismi de ilk başta hoşuna gitmiş ama gazetesinden yeni kovulduğunu öğrenince, ‘Böyle bir zamanda adamı rahatsız etmeyeyim’ diye vazgeçmiş.

Şimdi, Miguel bana gönderdiği e-postada bazı konular hakkında bilgi istiyor.

Birkaç örnek vereyim:

“Hayko, lideriniz kendisine ailesiyle birlikte ekonomik sıkıntı çektiğini söyleyen bir çiftçiye ‘Ananı da al git buradan’ demiş. Doğru mudur?”

“Soma’da yaşadığınız faciadan sonra 301 madenci için taziye ziyaretine gittiğinde sağ kalan bir işçiyi markete sokarak yumruklamış, ‘Niye kaçıyorsun lan İsrail dölü’ demiş, ardından bizim Diego’nun burnunu kıran herifler işçiyi hacamat etmiş. Doğru mudur?”

“Polis Cemevi’nin bahçesinde bir Alevi yurttaşı kafasından vurarak öldürmesinin ardından ‘Polisimizin sabrına şaşırıyorum’ diye konuşmuş. Doğru mudur?”

“Çocukların Kürt illerinde panzer altında kalarak ezildiği bir dönemde ‘Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacaktır’ demiş. Doğru mudur?”

“14 yaşında bir çocuk polisin gaz fişeğiyle öldürülmüş. Lideriniz ‘Cebinde misket vardı’ dedikten hemen sonra çocuğun annesini miting meydanlarında yuhalatmış. Doğru mudur?”

“Ülkenizin bir yerinde 34 köylü savaş uçakları tarafından paramparça edilmiş. Katledilenlerin yarısı çocukmuş. Lideriniz ‘O kadar yüksekten Ahmet’i Mehmet’i ayırt edemeyiz’demiş. Doğru mudur?”

“Ülkenizde ‘Erdoğan’a hakaret’ sebebiyle ortalama dört günde bir dava açılıyormuş. İnsanların evlerine baskınlar düzenleniyormuş. Twitter’dan yazılanlardan dolayı ortaokul öğrencileri dahil gözaltına alınan insan sayısı bizim ülkenin nüfusunun toplamına yakınmış. Doğru mudur?”

“‘Kim kızının erkeklerin kucağına oturmasına ister… Dolmabahçe’den bakıyorum bazı kadınlar ne biçim kıyafetler giyiyor… Kız mıdır kadın mıdır bilemem… Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu Alevi… Demirtaş Zaza… Affedersin Ermeni….” demiş. Doğru mudur?”

Sus Miguel sus dedim. Çok rica edeceğim bana böyle sorular sorma artık. Tüm dünyanın saygı duyduğu liderimiz hakkında daha fazla konuşma.

Hem sen Ekvador’da hangi okulu bitirdin bakayım? Kesin Cemaat okullarından mezunsundur pis paralel…

Miguel ile bir daha yazışmadık.

Fakat görgü şahitleri vekil Diego’nun en yakın kiliseye giderek şükretmek için kurban kestiğini söylüyorlar.

Darp edilen kadınlar ne yapar bilmiyorum…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums