Evlere cenaze gelmiyor!

  • 21.06.2015 00:00

 Seçimlerden hemen önce oldu bunlar…

Cezmi Budak. DBP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı. Ağrı Diyadin’de bahar şenliği esnasında TSK’nın açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Hamdullah Öğe, Bingöl’de dövülerek ve 30 kurşunla öldürdü. HDP seçim aracı şoförüydü.

Aydın Taşkesen. Erzurum’da mitingi sırasında, HDP seçim aracı şoförüydü. Dövülerek araç içinde yakıldı. Olay sonrası İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk “Biraz olmaması gereken üzücü olaylar yaşandı ama çok şükür, önemli bir olay meydana gelmedi” dedi.

Ramazan Yıldız. HDP Diyarbakır mitingi sırasında öldü. 16 yaşındaydı. Diyarbakır Kulp’un bir köyünde yaşıyordu. Lise öğrencisiydi. 4 kardeşi daha vardı. Babası inşaat işçisi, bir abisi cezaevindeydi.

Şeyhmus Kaçan. HDP Diyarbakır mitingi sırasında öldü. 34 yaşındaydı. 4 erkek 2 kız kardeşi vardı. Minibüs şöförlüğü yapıyordu.

Ali Türkmen. HDP Diyarbakır mitingi sırasında öldü. 65 yaşındaydı. İşçi emeklisiydi. Sıvacılık ve boyacılık yapıyordu, inşaatlarda çalışıyordu. 8 çocuğu vardı.

Civan Aslan. HDP Diyarbakır mitingi sırasında öldü. 17 yaşındaydı. Babası Şaban Aslan’a bombalı saldırıdan hemen önce “keşke seçimler 2 ay sonra olsaydı ve ben de oy kullanabilseydim” dedi.

Necati Kurul. HDP Diyarbakır mitingi sırasında öldü. 50 yaşındaydı. Son birkaç yıldır bir şirkette aşçılık yaparak ailesinin yaşamını idame ettirmeye çalışıyordu. O gün mitinge katılmak için hazırlaması gereken yemekleri bir önceki günden hazırlayıp, çalıştığı şirketten izin alarak miting alanına geldi. Ramazan ayına kısa bir süre kalmış olması nedeniyle o gün oruçluydu. 4 çocuğu vardı.

Lisa Çalan. Aram Tigran konservatuarından mezun olup Ortadoğu Sinema Akademisi’nde çalışmaya başladı. Akademide bir süre televizyon programcılığı yapan Lisa kendisi gibi sinema yönetmeni olan Sedat Barış ile 13 bölümlük bir Kürtçe dizi çekti. Şimdilerde konusu Diyarbakır Silvan yolu üzerinde geçen bir projeye hazırlanıyordu. Hem dizi hem de film çekecekti. Hazırlıklar neredeyse bitme aşamasına gelmişti ancak bombalı saldırı sonucu Lisa bugün hastanede iki bacağını kaybetmiş vaziyette hayata tutunmaya çalışıyor.

Ayten Ay. Ev emekçisi. 4 çocuğu var. Patlamada bir bacağı olay yerindeyken koptu. Diğerine demir saplandı ama geçirdiği ameliyat ile o bacağının kesilmesine gerek kalmadı.

Rıza. 27 yaşında. Babası erken yaşta öldü ve maddi yetersizlikler yüzünden eğitim alamadı. 4 kardeşler. Patlamada sol bacağını ve sağ gözünü kaybetti. Patlamadan sonra “ama ya barajı geçemeseydik her şeyimizi kaybederdik” dedi.

Aytaç Baran. İHYA-DER başkanıydı. Seçimlerden hemen sonra vurularak öldürülmesinin ardından 3 HDP’li Emin Esen, Bayram Özelçi ve Bayram Dağtan da öldürüldü.

Yukarıdaki liste eksiktir. Hayatını kaybeden, kolunu, bacağını, gözlerini, parmaklarını kaybeden, vücudu yanan pek çok isim daha var listede.

Birkaç insanın öldürülmesinden kahramanlıklar devşirilir. Oysa ölüm çoğaldıkça isimler kaybolur. İstatistik olur bedenler.

Nefret dolu dilleriyle bu insanları bombalara hedef yapanlar, devletin tüm gücünü partilerinin bekası için kullanırken bu bombaları durdurabilmeyi başaramayanlar ekranlarda koalisyon hesapları yapadursun.

Bizler bu isimleri ve onların hikayelerini unutmayalım arkadaşlar.

“Evlere cenaze gelmiyor” yalanlarıyla barışı rehin alanların yüzlerine mahkeme salonlarında okuyabilmek için lazım olacak…

http://www.haykobagdat.com/kose-yazilari/evlere-cenaze-gelmiyor/

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums